Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Pressupostos participatius

A4. Fem un circuit pumptrack

A4. Fem un circuit pumptrack

Descripció de la proposta:

La proposta és la creació d’un pumptrack a continuació de l’Skate Park. Un pumptrack és un circuit dissenyat per ser recorregut sense necessitat de pedalar, utilitzant l'impuls generat pels moviments corporals. Aquests circuits solen estar formats per una sèrie de corbes i ondulacions que permeten als ciclistes, patinadors i usuaris d’escúters o monopatins mantenir la velocitat a través de tècniques de bombeig. Aquest tipus d’infraestructura és versàtil i accessible per a persones de totes les edats i nivells d'habilitat. Promou l'activitat física, millora l'equilibri i la coordinació, i ofereix un espai segur i controlat per a l'esport i la recreació.

Justificació de la proposta:

Foment de l'activitat física i la salut: un pumptrack proporciona una manera divertida i accessible de promoure l'activitat física entre persones de totes les edats i nivells d'habilitat. Això és especialment important en un moment en què els hàbits sedentaris i l'obesitat infantil estan en augment. Un pumptrack pot contribuir significativament a millorar la salut cardiovascular, la força muscular i la coordinació motora dels usuaris.

Espai inclusiu i comunitari: a diferència d'altres instal·lacions esportives, un pumptrack és inclusiu i pot ser utilitzat per una àmplia varietat d'usuaris: ciclistes, patinadors, usuaris d’escúters i monopatins. Aquest tipus d'infraestructura fomenta la integració i la cohesió social, ja que persones de diferents edats i interessos poden compartir el mateix espai.

Desenvolupament de competències i habilitats: els usuaris del pumptrack desenvolupen habilitats tècniques i cognitives, com ara l'equilibri, la coordinació i la capacitat de planificació dels moviments. Això no només millora el rendiment esportiu, sinó que també pot tenir un impacte positiu en altres àrees de la vida, com ara el rendiment acadèmic i la confiança personal.

Atractiu turístic i econòmic: la instal·lació d'un pumptrack pot atraure visitants d'altres municipis i convertir-se en un punt d'interès turístic per als entusiastes dels esports d'acció. Això pot generar ingressos addicionals per al municipi a través del turisme esportiu i els esdeveniments relacionats. A més, pot impulsar el comerç local, ja que els visitants solen consumir en establiments propers.

Impacte positiu en la joventut: un pumptrack proporciona una alternativa saludable i segura als adolescents i joves perquè ofereix un espai on poden practicar esport, sociabilitzar i ocupar el seu temps lliure de manera constructiva.

En resum, la implementació d'un pumptrack a Castellar del Vallès ofereix una àmplia gamma de beneficis socials, educatius, econòmics i de salut. És una inversió en el benestar de la comunitat i en la creació d'un espai públic de gran utilitat.

Destinataris:

Els principals destinataris són:

  • Infants: el pumptrack ofereix un espai segur on els nens poden desenvolupar les seves habilitats motrius i la seva coordinació mentre es diverteixen.
  • Adolescents: és una opció atractiva per als adolescents que busquen activitats emocionants i divertides. Els ajuda a mantenir-se actius i a socialitzar amb els seus iguals en un entorn segur i controlat.
  • Adults joves: persones que practiquen esports d'acció com el BMX, l’skate o el mountain biking trobaran en el pumptrack un espai perfecte per entrenar i millorar les seves habilitats.
  • Adults actius: aquells que busquen mantenir-se en forma i gaudir d'activitats a l'aire lliure poden utilitzar el pumptrack com una manera divertida de fer exercici.
  • Famílies: les famílies poden utilitzar el pumptrack com un lloc per passar temps junts de manera activa, promovent un estil de vida saludable per a tots els membres.
  • Comunitat esportiva, clubs i escoles d'esports: els clubs de ciclisme, BMX, skate i altres esports similars poden utilitzar el pumptrack per als seus entrenaments i esdeveniments.
  • Escoles: Les escoles poden organitzar sortides i activitats físiques per als seus alumnes per promoure l’esport i la salut.
  • Turistes i visitants: els visitants d'altres municipis o turistes interessats en els esports d'acció poden veure el pumptrack com un punt d'interès, cosa que pot fer augmentar el flux de visitants a la zona.

Pressupost:

50.000 €

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40