Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Projecte educatiu de ciutat

Presentació

Els Projectes Educatius de Ciutat (PEC) tenen raó de ser perquè l’educació és una eina fonamental en la construcció d'una societat millor, contra les exclusions socials i les desigualtats. És un element clau pel desenvolupament personal, però també social de qualsevol país. L'escola no pot afrontar en solitari ni respondre a totes les necessitats educatives actuals. La nostra societat és complexa i de canvis ràpids, el que requereix intervencions educatives múltiples que s'han de donar en un marc de complicitat.
 
Actualment moltes accions que es donen per part d'entitats de diferents característiques (cíviques, esportives, culturals ...) tenen una vessant i/o intencionalitat educativa, però manquen sinèrgies de col·laboració que puguin rendibilitzar-ho.
 
La ciutat pot esdevenir un espai educador per excel·lència. És on les persones creixem, aprenem, ens relacionem, i l'espai més adequat per establir aquestes complicitats.

Amb el PEC, entre d’altres coses, es vol aconseguir crear sinergies de col·laboració entre institucions, entitats i ciutadans interessats en l'educació per fer de la nostra vila una vila educadora.

També crear una plataforma de persones de diferents àmbits que apostin per l'educació com un element de transformació, i que vulguin comprometre's a treballar-hi. Posar en marxa mecanismes participatius per definir accions concretes i compromisos, també concrets i definits en el temps. El resultat final és una suma d'accions puntuals amb el compromís de qui les realitzarà, on l'administració, les entitats, els col·lectius i els ciutadans sumen esforços en un pla d'igualtat.

Nucli impulsor

El PEC el fan els ciutadans i ciutadanes , amb la col·laboració de l'administració. Per això es parteix d'un nucli impulsor de persones, amb el suport municipal que són els qui assumeixen el compromís primer amb el PEC. Aquest nucli es va crear el 2006 i està  format per ciutadans i ciutadanes de diferents àmbits. Durant aquest temps s’ha prioritzat l’eix de la ciutat com a espai de convivència i concretament treballar sobre dos objectius concrets: fer de Castellar un municipi acollidor i obert a la diversitat i per altra banda, promoure la cohesió social a partir dels elements identitaris comuns.

  • Envia
  • Comparteix
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40