Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Cartell de la pel·lícula
Cartell de la pel·lícula

Divendres 7 de maig de 2010

Cinema

Marie-Jo y sus dos amores

Fitxa tècnica

Títol original: Marie-Jo et ses deux amours

Any: 2001

País: França

Gènere: Drama

Durada: 126 minuts

Versió original subtitulada

Director: Robert Guédiguian

Repartiment: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Julie-Marie Parmentier, Jacques Boudet, Frédérique Bonnial, Yann Tregouët

En el camí dels contrabandistes, durant un dinar campestre, Marie-Jo recolza la fulla d'un ganivet sobre el seu canell. Estima profundament Daniel, el seu marit, i també estima Marco, el seu amant. Quan Mari-Jo deixa la seva llar per viure un temps amb Marco, Daniel espera la seva tornada sense violència, només amb un dolor intens que l’impedeix respirar. Són dos amors impossibles. Tanmateix, cal seguir endavant. La fulla de la navalla sobre el seu canell no és una solució. Les estacions passen, Daniel construeix cases, Marco tripula vaixells...  El sol neix i mor cada dia i Marie-Jo té dos amors.

Robert Guédiguian és un director compromès que troba en el cinema un nou mitjà per parlar de temes relacionats amb el món obrer o la immigració, sempre en el marc de l’escenari de la seva ciutat natal: Marsella. Ell mateix es qualifica com un “cineasta de barri”. L’any 2002, envoltat dels seus actors fetitxe, entre els quals sempre hi ha la seva companya Ariane Ascaride, va rodar Marie-Jo y sus dos amores. En aquesta cinta, Guédiguian no sent abandonar el combat polític fent una pel·lícula romàntica: “La meva pel·lícula és molt política, sens dubte el més polític del que he fet. Sobre un tema romàntic per excel·lència, he ensenyat persones envescades en una realitat que resisteix, confrontades al rebuig a un ideal, a un estat de les coses”.

Horari | 19:30

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2010 i una mirada al cinema francès

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40