Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Tràiler de "NUA (Radiografia d’un trastorn)"

Dissabte 28 de gener de 2023

Teatre

"NUA (Radiografia d’un trastorn)"

Clica aquí per comprar entrades a la sessió de les 18 h.

Clica aquí per comprar entrades a la sessió de les 20.30 h.

Sala Flyhard

Tornar a casa després d’anys de viure fora i trobar-te amb els fantasmes dels quals vas fugir. O podríem dir monstre, quan es tracta d’un trastorn d’alimentació. D’això parlarem a NUA (Radiografia d’un trastorn). En primera persona i sense filtres. Cru. De com aquest trastorn va impregnant cada cèl·lula del teu cos i es converteix en una veu que et posseeix. De com la societat ens imposa uns cossos i uns judicis que fan que visquem en una constant restricció/abús. Inclús quan parla de la “bellesa real”. De com a totes ens afecta. De com la suma de vivències ens va estrenyent més i més la cotilla fins a ofegar-nos. I de com d’això també se’n surt.

Paraules de l’autora: NUA neix de la necessitat d’explicar el meu secret: vaig tenir un trastorn alimentari des dels 14 fins a no sé quina edat, crec que als 23. Vaig patir anorèxia i bulímia en un cicle d’autodestrucció del que no sé ni com ni quan en vaig sortir. Però el més esfereïdor de tot és que al meu voltant hi ha casos (m’atreviria a dir molts) que si no han patit el trastorn han coquetejat amb aquesta malaltia. I tots aquests casos són dones. Creiem que és el moment de parlar de com el patriarcat, de ben petites, ens introdueix ben endins aquesta necessitat de control del cos. D’ encotillar-se als cànons de bellesa imposats. A NUA utilitzarem donem veu a totes les dones que lluiten dia a dia per sortir dels pensaments que no ens deixen ser lliures.

Autoria

Ann Perelló

Andrea Ros

Direcció

Marta Aran

Repartiment

Ann Perelló

Ajudantia de direcció, assessorament de moviment, cos i veu

Lucía Torres

Música

Claudi Herrero

Col·laboració especial

Júlia Truyol i Elionor Sintes

Premis

Ann Perelló, premi a Millor Actriu concedit per ATAPIB, Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears, per Nua

Edat recomanada

A partir de 14 anys

Durada aprox.

60 min

CRÍTIQUES

“La direcció de Marta Aran ataca frontalment i amb precisió de bisturí el fantasma del culte al cos”.

Jordi Bordes – Recomana.cat

NUA és un striptease. Emocional. Visceral. Ann Perelló i Andrea Ros han agafat per la gola el trastorn de l’anorèxia i l’han escorxat fins a deixar-lo en carn viva”.

J. A. Mendiola – arabalears

 

Horari | Dues sessions: 18 h i 20.30 h

Preu | Entrada general, 16 €; Entrada anticipada, 13 €; Majors de 65 anys i Menors de 25 anys, 13 €; Família nombrosa i monoparental, 12 €; Persones amb discapacitat, 10 €; Grups +10, 10 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Ajuntament

Programa | Temporada de teatre, música, dansa i circ gener-maig 2023

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40