Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Consell dels Adolescents

Consell municipal d’adolescents

 

Comença el curs al Consell d'Adolescents. La Laia, l’Oriol i el Bernat us el presenten. Si t’interessa participar-hi pots parlar amb el teu tutor/a o escriure a infancia@castellarvalles.cat

Presentació

El municipi de Castellar del Vallès compta amb un organisme estable de participació infantil, el Consell d’Infants, des de l’any 2009. El Pla Local d’Infància i Adolescència de Castellar del Vallès 2016-2020 recull com a línia d’actuació en l’eix de participació donar continuïtat a la tasca de participació i aprenentatge democràtic iniciada des del Consell d’Infants mitjançant la creació d’un Consell d’adolescents.
Per tant, cal crear espais institucionals que permetin l’exercici d’aquests drets en el marc municipal.

Els objectius generals de la proposta són:

• Donar continuïtat al Consell d’Infants existent al municipi des de 2009.
• Implicar els adolescents a la vida urbana, formant part d’un espai de debat de ciutat, en representació d’un col·lectiu, per tal de fer un municipi a la mida de tothom.
• Fomentar que els nois i noies coneguin la ciutat, participin en la seva construcció i en gaudeixin.
• Transformar i millorar el municipiglobalment incorporant altres punts de vista.
• Promocionar els drets dels adolescents.
• Apoderar els adolescents, fent-los conscients del seu paper a la comunitat i del valor de les seves aportacions i fomentar així la participació dels nois i noies en els afers de la ciutat.
• Educar en el joc democràtic, en els valors en què es fonamenta i en les actituds i pràctiques amb què es construeix dia a dia, tot augmentant les competències dels nois i noies a l'hora de pensar i argumentar, desenvolupar l'esperit crític, assolir responsabilitat amb els afers col·lectius, capacitat de compromís i exercir el rol derepresentant.
• Posar de relleu la figura dels representants i construir un discurs que pugui ser traslladat als adolescents representats, per tal de donar valor a la política com una activitat necessària per a la convivència, que pot ser gratificant i il·lusionant, però que s'ha d'exercir amb honestedat i compromís.
• Consensuar unes conclusions, que consolidin l’aprenentatge dels participants i puguin ser difoses a d’altres col·lectius.
• Tenir en compte diferents agents de gestió de la ciutat a la iniciativa per tal de posar en pràctica la transversalitat, i assolir objectius més amplis.

MANIFEST DEL CONSELL D’ADOLESCENTS DE CASTELLAR DEL VALLÈS

El Consell d’Adolescents ha estat creat per diversos joves de Castellar del Vallès que volem millorar la vila i satisfer les necessitats del col·lectiu, des del nostre propi punt de vista. Està compost per joves d’entre 12 i 16 anys que també volem ser escoltats.

L’organisme és un espai per parlar i organitzar-se per poder realitzar les activitats que els adolescents volem fer a Castellar, donant importància a totes les propostes per igual, i executant-les. Un dels objectius del Consell d’Infants és la igualtat entre tots i totes les joves de la vila.

En relació a les temàtiques que ens interessen, les nostres prioritats són aportar propostes al disseny de l’espai jove que s’obrirà properament a l’espai Tolrà i la millora del transport públic, en freqüència i en tarifes.

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40