Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Salut ambiental

Fonts naturals, fonts sanes?
Fonts naturals, fonts sanes?

Fonts naturals, fonts sanes?

Des de 1997, l'Ajuntament de Castellar del Vallès analitza les fonts naturals més freqüentades del municipi dos cops a l'any, primavera i tardor. A l'hora de prendre les mostres, els tècnics municipals omplen una fitxa on hi figura el nom, el dia i l'hora, la senyalització, l'accés, l'entorn, la temperatura i el cabal.

Consells per al consum d'aigua de les fonts naturals

- Cal evitar beure aigua de les fonts en períodes de sequera accentuada o després de pluges fortes perquè la seva qualitat es pot veure fortament alterada.

- Tot i que tinguem el costum de beure aigua de les fonts, hem de tenir clar que no és el mateix arribar a una font i beure una aigua que ens pot refrescar, que emmagatzemar-la i consumir-la al cap d'uns dies a casa. Si l'aigua conté bacteris i la bevem amb un got allà mateix, no ens comporta un risc elevat perquè la quantitat és petita i els bacteris que pot contenir, el nostre cos els pot combatre naturalment. A casa en canvi, la seva naturalesa pot veure's alterada.

- No és gens recomanable guardar l'aigua en garrafes perquè per molt netes que estiguin no són estèrils; en acumular l'aigua a casa a temperatura ambient els bacteris tendeixen a augmentar i poden variar substancialment la qualitat de l'aigua.

- Si ompliu una cantimplora amb aigua d'una font és preferible que hi tireu quatre gotes de Bactex (hipoclorit sòdic) per litre. Al cap de 20 minuts la podreu consumir amb tota tranquil·litat i sense notar cap gust especial.

- Si agafeu aigua de la font per consumir-la a casa, cal que tingueu present que l'envàs reutilitzat no és estèril i que pel fet que hi entra aire quan el tapem és susceptible de contenir bacteris que poden acabar fent malbé l'aigua que contenen.

Per això és molt recomanable que poseu una proporció de 4 gotes d'hipoclorit sòdic pur per litre d'aigua i que emmagatzemeu els bidons en un lloc fosc.

Gaudim de l'aigua de les fonts i consumim-la amb responsabilitat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40