Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Pressupostos participatius

A6. Fem ombres als patis de les escoles

Proposant:

AFAs EBM i escoles públiques

Descripció de la proposta:

Les famílies de totes les escoles públiques de Castellar del Vallès (Emili Carles-Tolrà, El Sol i La Lluna, Sant Esteve, Bonavista, Joan Blanquer i Mestre Pla) i de les dues escoles bressol municipals (El Coral i Colobrers) ens hem unit per impulsar millores en l’ombrejat dels patis respectius per tal de crear refugis climàtics.

Aquesta transformació inclou la instal·lació de sistemes d’ombrejat (estors, pèrgoles, veles i/o tendals) que permetin disminuir l’efecte de la calor tant a l’espai exterior de les escoles com a l’interior dels edificis, especialment en les hores de major exposició solar dins l’aula.

S’ha realitzat un estudi basat en les necessitats individuals de cada centre educatiu per tal de donar-hi resposta tenint en compte l’arquitectura i estructures ja presents, el tipus de terreny i la seva orientació, l’ús que es fa de l’espai i els elements verds ja existents.

Justificació de la proposta:

Diversos estudis han demostrat que la temperatura ambiental afecta directament el rendiment acadèmic i el benestar dels estudiants.

Segons un estudi publicat per Harvard T.H. Chan School of Public Health, els i les alumnes que estudien en aules amb temperatures elevades obtenen resultats acadèmics significativament inferiors als que estudien en aules amb temperatures regulades. A més, l'OMS destaca que el benestar infantil està estretament lligat a l'entorn físic i un entorn escolar saludable pot contribuir positivament al desenvolupament cognitiu i emocional dels infants.

El reconegut educador finlandès Pasi Sahlberg afirma: "Les escoles han de ser entorns que inspirin i facilitin l'aprenentatge, no espais on els infants pateixin les inclemències del temps". Això subratlla la importància de crear espais educatius adequats per al desenvolupament dels estudiants.

Destinataris:

Aquesta iniciativa beneficiarà directament els i les alumnes de totes les escoles públiques de Castellar del Vallès, així com els infants de les escoles bressol municipals, sense oblidar l’equip docent i al personal de cada centre que fa la gran tasca d’acompanyar l’aprenentatge diari.

A llarg termini, també repercutirà positivament en les seves famílies i tota la comunitat educativa en general, ja que s’haurà creat un entorn més saludable per conviure i créixer al nostre poble.

Pressupost:

50.000 €

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40