Participants: obert a tothom
Objecte: la realització d’un concurs de receptes que tinguin com a finalitat evitar el malbaratament d’aliments, utilitzant sobres dels àpats (sobres d’arròs, de llegums, etc.) o bé utilitzant o transformant ingredients que d’una altra manera acabarien a les escombraries (ratllar el pa sec per fer arrebossats, utilitzar fruites a punt de fer-se malbé, etc.). Aquest concurs es realitza en el marc de la campanya Escura el plat i la nevera, que pretén conscienciar la població sobre la necessitat de prevenir el malbaratament alimentari.
Requisits:
• Introducció de criteris per a l’aprofitament de les sobres dels àpats o d’aliments susceptibles de ser malbaratats, com a mínim en un ingredient.
• Introducció de criteris per prevenir que sobri menjar.
Format de les receptes:
A cada recepta hi haurà de constar la següent informació:
• Títol de la recepta.
• Número de persones per a qui va adreçada.
• Llistat d’ingredients indicant els pesos i els volums.
• Explicació detallada de l’elaboració del plat amb temps i temperatures de cocció.
El text i la fotografia haurà d’ocupar com a màxim una cara d’un full DIN A4 amb mida de lletra 12 i redactat en català.
Recepció de les receptes:
Per correu electrònic: la recepta s’ha d’enviar per correu electrònic com un arxiu adjunt a la direcció oficina21@castellarvalles.cat. L’assumpte del correu electrònic ha de ser el títol de la recepta. En el correu heu de fer constar les següents dades de contacte del participant:
• Nom i cognoms
• Adreça
• Telèfon
Personalment: alternativament es pot presentar en format paper a la Regidoria de Medi Ambient, situada a Cal Botafoc, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Termini d'admissió: 14 de maig de 2010
Criteris de valoració:
- Originalitat.
- Que els ingredients aprofitats tinguin una importància especial.
- Grau de variabilitat de la recepta en funció del tipus de sobra (per exemple, possibilitat d’aprofitar diferents verdures o diferents tipus de carn). Caldrà fer-ho constar en la recepta.
- Detall de les quantitats per a cada ració per tal d’evitar que sobri menjar al plat.
Premis:
- 1r premi: un dinar per dues persones al restaurant La Taverna del Gall.
- 2 accèssits: 2 llibres A la cuina tot s’aprofita. Receptes fàcils per reciclar les sobres dels àpats, d’Irene Gelpí
Les receptes guanyadores es publicaran a L'Actual en el marc de la campanya per a la prevenció del malbaratament alimentari Escura el plat i la nevera.
Drets d'autor: els participants cedeixen a l’Ajuntament de Castellar del Vallès els drets de propietat intelElectual en exclusiva sobre l’ús de les receptes lliurades i durant un període de temps ilElimitat, per a la posterior publicació.