Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Situacions

Escoles Bressol Municipals

Acollim infants del primer cicle d'Educació Infantil, dels 4 mesos als 3 anys.

L'horari d'atenció als infants és de les 8 del matí a les 5 de la tarda.

Les Escoles Bressol Municipals de Castellar del Vallès són centres d’atenció educativa a la petita infància on pares, mares i equip educatiu ajudem l’infant a desenvolupar plenament i de forma harmònica la seva personalitat, en un ambient motivador, amb llibertat i autonomia.

Els centres estan dotats d’espais i recursos adequats per garantir el desenvolupament integral dels infants. La tasca educativa dels professionals parteix d’un model vivencial on el procés d’ensenyament-aprenentatge té com a base l’observació, l’experimentació, la manipulació, el diàleg i la cooperació, potenciant al màxim les capacitats dels infants per adquirir un alt grau d’autoestima, autonomia i creixement integral.

L’equip educatiu de les escoles bressol municipals acompanya i afavoreix en l’infant el desenvolupament de la seva capacitat de relació afectiva, de comunicació, sociabilitat, necessitat d’exploració, adquisició d’hàbits, així com la satisfacció de les seves necessitats fisiològiques com el descans, la higiene, l’alimentació...

Es potencia l’assoliment de l’autonomia personal, el gaudi de les pròpies accions, l’acompanyament i el respecte, aspectes fonamentals per al desenvolupament de l’infant i per a la seva socialització.

Les famílies dels infants escolaritzats a les escoles bressol municipals troben una escola oberta, on es fomenta el diàleg a través de trobades diàries, entrevistes i reunions, participació en activitats..., per tal de compartir, intercanviar informacions i treballar de forma coherent i conjunta en l’educació dels infants.

Altres serveis:

  • Servei d'acollida de 8 a 9 del mati
  • Servei de menjador i migdiada
  • Servei d'assessorament psicopedagògic
  • Espai familiar "Moments en família" (ubicat a Colobrers)

Les escoles bressol municipals de Castellar del Vallès, gestionades per Suara Cooperativa, són titularitat de l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Els dos centres estan autoritzats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Si necessiteu més informació, podeu adreçar-vos a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament (c. Portugal núm. 2C - tel. 93 714 40 40).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40