Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Part del tram on s'ha dut a terme la retirada de canya.
Part del tram on s'ha dut a terme la retirada de canya.

L’Ajuntament elimina la canya a l’inici del torrent de Colobrers per evitar el risc d’inundació en època de crescudes

Dimarts 22 d'octubre

L’actuació, que s’ha dut a terme entre els mesos de setembre i octubre, ha comptat amb una subvenció de prop de 39.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha finalitzat uns treballs de manteniment i millora del torrent de Colobrers, en un tram de 345 metres i 9.130 m2 de superfície situat entre el pont de Colobrers i el polígon industrial del Pla de la Bruguera, a la zona que discorre paral·lela al camí que ressegueix les pistes d’atletisme.

Els treballs, que s’han dut a terme entre els mesos de setembre i octubre, han tingut per objectiu recuperar la funcionalitat hidràulica d’aquest tram del torrent. En concret, l’actuació ha consistit en la retirada de 1.570 m2 de canya de l’espècie Arundo donax, la principal invasora a la zona, que impedeix que el bosc de ribera es pugui desenvolupar en òptimes condicions. A més, el seu comportament hidràulic afavoreix que en moments de crescudes pugui desprendre’s, ser arrossegada fins a ponts i guals i generar obturacions que augmenten el risc d’inundació.

Després de l’eliminació de la canya, amb l’objectiu de potenciar la vegetació autòctona i de recuperar les propietats originals del sòl, que disminueixen si no hi ha vegetació ni arrels, s’ha sembrat una barreja de llavors de lleguminoses amb gramínies, de baix manteniment, a una superfície de 1.670 m2.

Per tal de portar a terme els treballs, s’han hagut d’executar diverses rampes i recol·locar els sediments dins de la llera.

L’empresa Naturalea ha estat l’encarregada de dur a terme els treballs, que han tingut un cost de 47.115 €, 38.938 dels quals (un 82,6%) s’han finançat a través d’una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40