Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Maribel Barberà Sisó i l'alcalde, Ignasi Giménez, en l'acte en què s'ha fet la cessió del material.
Maribel Barberà Sisó i l'alcalde, Ignasi Giménez, en l'acte en què s'ha fet la cessió del material.

La castellarenca Maribel Barberà Sisó cedeix al municipi sis obres d’art i documentació històrica de la seva mare, Lídia Sisó

Dijous 19 de setembre

La castellarenca Maribel Barberà Sisó ha cedit al municipi sis obres d’art i documentació històrica diversa que eren propietat de la seva mare, Lídia Sisó. En concret, es tracta de cinc quadres de l’artista Pepa Beotas i un del pintor Antoni Costa, a més de publicacions antigues de Castellar (programes de Festa Major des dels anys cinquanta, programes de festes i celebracions com l’Aplec, Sant Cristòfor o la Festa Major de Sant Feliu) i documentació relacionada amb la parada del mercat municipal Peixos i Mariscos J. Barberà i també amb el mercat mateix.

Lídia Sisó, que va morir el passat mes d’agost, va regentar aquest comerç juntament amb el seu marit, Josep Barberà, durant més de 50 anys al Mercat Municipal, primer a l’actual edifici del Coral, al carrer de Torras, i, més tard, al nou edifici situat entre el carrer de Torras i el passeig de la plaça Major. Precisament, la Lídia no va aprendre a fer de peixatera fins que es va casar amb el Josep, l’any 1945, quan tenia 19 anys. Fins llavors, havia estudiat música i tenia el títol de professora de solfeig, tocava el piano i el violí i també havia après cant. A més, el seu pare li havia ensenyat l’ofici de sastressa.

La Lídia Sisó i el Josep Barberà van arribar a tenir dues parades a l’edifici del Coral, i a més distribuïen peix a altres municipis del voltant. A inicis dels anys setanta el Mercat es va traslladar al nou edifici, on la Lídia, que gaudia de molta popularitat gràcies a la seva feina, va fer de peixatera fins a finals dels anys noranta, quan el mercat va tancar per ser reformat.

A partir d’ara, la documentació cedida per la filla de la Lídia Sisó (coneguda també com Lídia Barberà pel cognom del seu marit o Lídia “La peixatera”) es podrà consultar a l’Arxiu Municipal, situat al carrer Major, mentre que les quatre obres d’art seran exposades properament en dependències municipals. D’altra banda, entre el material cedit també hi ha objectes de record de festes i esdeveniments de la vida i la història castellarenca, com ara l’Aplec de Castellar Vell. A més, properament es materialitzarà la cessió de fotografies antigues.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40