Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge dels alumnes participants del programa CuEmE amb l'alcalde, Ignasi Giménez.

Els alumnes de 5è de l’escola FEDAC Castellar han participat aquest curs del programa de cultura emprenedora CuEmE

Dimarts 13 de juny de 2023

La iniciativa ha consistit en la creació i desenvolupament d’una cooperativa al llarg del curs 2022-2023

26 alumnes de cinquè de primària de l’escola FEDAC Castellar han protagonitzat avui l’acte de cloenda del programa de Cultura Emprenedora CuEmE, impulsat per la Diputació de Barcelona.

L’alumnat ha fet el balanç de l’experiència d’aquest programa, que ha consistit en la creació i desenvolupament d’una cooperativa que du per nom Clash5 al llarg del curs 2022-2023, des del seu plantejament formal fins a la venda del producte al mercat no sedentari dels dissabtes. Concretament es van vendre diferents objectes, una part feta al LAB Castellar (clauers, punts de llibre, collarets) i d’altres fets a l’escola (drac, pals de sushi, marcs de fotos, penjaclaus i altres clauers, entre d’altres)

Per a la seva creació, els i les alumnes van fer una aportació de capital de 5 euros cadascun, i es van organitzar en diferents càrrecs i departaments per dissenyar el producte i impulsar el procés productiu, així com el pla de comunicació i màrqueting (que va incloure la gravació d’una falca publicitària a Ràdio Castellar), la comercialització i la gestió econòmica administrativa. Un cop retornat el capital inicial i cobertes les despeses de materials, els beneficis s’han destinat en part a l’entitat Aldeas Infantiles i també a una activitat lúdica.

Per dur a terme el projecte s’ha comptat amb el suport de la comunitat educativa i agents socials del municipi, a més de les regidories d’Educació i d’Activitat Econòmica de l’Ajuntament, que han actuat com a dinamitzadors i coordinadors del projecte posant els seus recursos a l’abast dels nens i nenes i del seu projecte.

L’acte de cloenda, que ha tingut lloc avui, 13 de juny, a la Sala d’Actes d’El Mirador, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i ha consistit en el lliurament  de diplomes per a cadascun dels i les alumnes participants.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40