Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una edició anterior del BRAM! Escolar.
Imatge d'una edició anterior del BRAM! Escolar.

Prop de 3.700 alumnes de P3 a 2n de batxillerat participen des d’aquesta setmana al 10è BRAM! Escolar

Dimecres 11 de gener de 2023

Un total de 3.652 alumnes de P3 a 2n de Batxillerat participaran del 12 de gener al 23 de febrer en la 10a edició del BRAM! Escolar, una iniciativa conjunta de la Guia Didàctica de l’Ajuntament i del Club Cinema Castellar. Aquesta cita arriba enguany al desè aniversari amb un total de 22 projeccions programades en set setmanes a l’Auditori Municipal Miquel Pont i que comptarà amb la participació de tots els centres d’infantil, primària i secundària de Castellar.

Les projeccions a l’ESO i a Batxillerat tornaran a comptar amb sessions dinamitzades per tercer any consecutiu.

Una joven prometedora (Regne Unit, 2020, dir. Emerald Fennell), que es projectarà als alumnes de Batxillerat, és la història de venjança d’una dona traumatitzada per un succés tràgic que castiga agressors sexuals. La pel·lícula es va endur l’Oscar a millor guió original.

Pel que fa a les projeccions adreçades a la secundària obligatòria, aquest any es projectaran dos dels títols que més bona acollida han tingut en edicions anteriors del BRAM! Escolar. A 1r cicle d’ESO es projectarà El show de Truman (EUA, 1998, dir. Peter Weir), la pel·lícula protagonitzada per Jim Carrey que 25 anys després de la seva estrena s’ha convertit en un clàssic de culte que en forma de comèdia satírica permet fer una reflexió a fons sobre el món de la televisió i el món que ens envolta. Per al 2n cicle d’ESO s’ha triat Mustang (França, 2015, dir. Deniz Gamze Ergüven), una pel·lícula que ens parla sobre cinc germanes adolescents orfes d’un poble turc víctimes del patriarcat familiar que vol garantir la seva virginitat i puresa.

En relació als alumnes de primària, un dels films seleccionats és la pel·lícula  Binti (Bèlgica, 2019, dir. Frederike Migom), proposada per l’organització com una oportunitat perquè l’alumnat de 5è i 6è de primària reflexioni sobre la immigració a Europa. Es tracta de la història d’una nena de 12 anys, natural del Congo, que viu a Bèlgica amb el seu pare i que tot i no tenir papers vol viure una vida normal i somia amb convertir-se en una famosa youtuber. D’altra banda, al cicle mitjà (3r i 4t de primària) s’ha triat Ocells de pas (Bèlgica, 2015, dir. Yves Ringer & Antoine Simkine), un conte iniciàtic sobre l’amistat, la diversitat funcional, la superació dels límits i la necessitat de llibertat i autonomia dels infants. I pel que fa al cicle inicial (1r i 2n de primària), la proposta escollida és Operació Pare Noel (Opération Père Noël) (França, 2021, dir. Marc Robinet), un film d’animació que ens explica la història d’en William, un nen de 10 anys que viu en una enorme mansió amb els seus pares milionaris, gairebé sempre absents. Acostumat a tenir-ho tot, demana un regal molt particular per Nadal: el mateix Pare Noel en persona.

Finalment, els alumnes de segon cicle d’educació infantil gaudiran de dos programes diferenciats: els d’I5 gaudiran de Supercuc i altres històries d’amistat, cinc curtmetratges de diferents nacionalitat amb un denominador comú: la solidaritat i la germanor entre els seus protagonistes; mentre que els d’I3 i I4 gaudiran un any més d’una selecció de curtmetratges d’El Meu Primer Festival, una mostra anual de cinema que té lloc a diversos municipis de Catalunya impulsada i coordinada per l’Associació Cultural Modiband. La sessió serà amenitzada per un animador que rep el nom de “Senyor Claqueta”, que serà l’encarregat de convidar els assistents a puntuar els curtmetratges.

Els títols triats per la Guia Didàctica i el CCCV permeten un treball educatiu a l’aula, tant abans com després del visionat. Així, els centres educatius han rebut els dossiers pedagògics de totes les projeccions, que també poden trobar al web de l’Ajuntament. A més, la Guia Didàctica manté les set maletes pedagògiques de les anteriors edicions del BRAM! Escolar, una per a cada cicle educatiu, amb les pel·lícules i dossiers impresos, que els centres poden demanar en préstec.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40