Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Una imatge del Bosc de llum, instal·lacó que estarà a la plaça d'El Mirador aquest divendres, 2 de desembre, a l'acte d'encesa de llums

Castellar encendrà els llums de Nadal aquest divendres, 2 desembre

Dimecres 30 de novembre de 2022

Castellar del Vallès encendrà aquest divendres, dia 2 de desembre, els tradicionals llums de Nadal en un acte coorganitzat per l’Ajuntament, Comerç Castellar i el Mercat Municipal, i que enguany es desenvoluparà en diversos espais.

L’activitat començarà a les 17.45 hores a la plaça d’Europa amb una xocolatada gentilesa de Casa Córdoba. A les 18.15 hores s’iniciarà des d’aquest mateix punt una batucada amb leds a càrrec de la companyia Brincadeira. Es tracta d’un espectacle itinerant de carrer titulat Perculights on el moviment, el ritme i la percussió generen dinàmiques de llum i color a temps real, com a resultat de fusionar el so dels tambors amb les noves tecnologies.

Els membres de la companyia faran un recorregut molt visual que passarà pels carrers de Tarragona, Jaume I i Barcelona, l’avinguda de Sant Esteve, el carrer de Sala Boadella, la carretera de Sentmenat i, finalment, la plaça d’El Mirador, que aquest any acollirà l’acte final d’encesa de llums.

La convocatòria d’aquest any és a la plaça d’El Mirador

A la plaça d’El Mirador funcionarà des de les 18 hores el Bosc de llum, una instal·lació interactiva de llum ideada per Eloisa López i Lluís Campmajó formada per diverses estructures en forma d’arbre que les famílies podran decorar amb tubs lluminosos. Segons els seus autors, el projecte va néixer durant el confinament amb la voluntat que les famílies poguessin sortir i fer conjuntament una activitat creativa.

El Bosc de llum funcionarà fins a les 21.00 hores, però abans, a les 19.30 h, es farà l’acte d’encesa simultània de tots els llums de Nadal de la vila. L’acte, que inclourà els parlaments oficials, es trasllada aquest any de la plaça del Mercat a la plaça d’El Mirador. Coincidint amb el moment del compte enrere, un muntatge musical estrenarà una nova instal·lació lumínica que s’ha col·locat a la pèrgola d’El Mirador, just a sobre de l’escenari de la plaça, i que també ha estat dissenyada per Lluís Campmajó, amb enginyeria i software aportats per l’empresa Leds Control. Aquest nou element decoratiu, que funcionarà amb llums led de baix consum i la tècnica de “pixelmapping”, quedarà fixat de manera permanent i podrà comptar amb diferents dissenys lumínics segons l’ocasió.

S’incrementa la il·luminació nadalenca amb 168 nous elements de llum

L’Ajuntament ha incrementat aquest any substancialment la il·luminació per crear ambient i promoure les compres al comerç urbà durant les festes nadalenques. Entre 2019 i 2021 s’havien reforçat els elements, entre esferes, garlandes, estrelles, cortines i tires de llum, fins arribar pràcticament a les 300 unitats. Aquest any, s’augmenten en 168 els nous elements d’ornamentació de nova adquisició: 104 garlandes, 16 cortines d’estrelles i espirals, 16 gotes de llum de diferents models, 11 llums suspesos en forma de canelobre, 11 llums en forma de gota i 10 cascades de forma ramificada.

D’aquesta manera s’incrementaran els nombre de carrers decorats amb dos recorreguts possibles: un d’ells connecta el nucli antic (plaça Major, del Mercat i d’El Mirador, carrer Major i carrer de l’Església) amb els carrers de vianants (Sala Boadella, Montcada i Hospital), l’avinguda de Sant Esteve (des de la plaça del Llibertat en avall), el carrer de Barcelona, i la plaça d’Europa i entorns; també té una ramificació cap al carrers de Santa Perpètua i de Prat de la Riba (fins a la plaça de Catalunya). L’altra ruta connectarà la carretera de Sentmenat amb el Passeig fins arribar als Pedrissos, passant també per la plaça de Cal Calissó. A més també s’ampliarà la il·luminació de la carretera de Sentmenat fins a l’alçada del carrer del Mestre Miró.

També hi haurà il·luminació nadalenca a les façanes del Jutjat i del Palau Tolrà, a la rotonda de Sant Feliu del Racó i a les urbanitzacions. A més, s’ornamentarà la rotonda d’entrada al municipi per la carretera B-124, on figuren les lletres de “Castellar del Vallès”.

El conjunt d’il·luminació nadalenca funcionarà fins al 6 de gener. Com ja succeeix des de fa anys, tots els llums de Nadal són de tecnologia LED, que suposaran un estalvi del consum i una millora de l’eficiència energètica. També es faran servir estructures d’alumini reciclat i material biodegradable. A més, a la plaça del Mercat tornarà a lluir per quart any consecutiu un arbre de Nadal que no serà natural i que consisteix en una estructura il·luminada de cinc metres d’alçada.

Aquest any, a més, es col·locaran avets al parc de Canyelles, Aire-Sol D, plaça del Dr. Puig de Sant Feliu del Racó i Can Font que es decoraran amb motius de diferents colors i que comptaran amb bústies perquè els nens i nenes puguin dipositar la carta als Reis Mags de l’Orient.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40