Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El senyor i la senyora Claqueta.
El senyor i la senyora Claqueta.

Més de 3.000 alumnes de P3 a 2n de Batxillerat i de l’Escola d’Adults participen des d’aquesta setmana al 8è BRAM! Escolar

Dijous 18 de febrer de 2021

Un total de 3.103 alumnes de P3 a 2n de Batxillerat i de l’Escola Municipal d’Adults participen des d’aquesta setmana a la 8a edició del BRAM! Escolar, una iniciativa conjunta de la Regidoria de Cicles de Vida (Guia Didàctica) i del Club Cinema Castellar que per primera vegada, i a causa de la pandèmia de la COVID-19, es durà a terme online a les aules i no a l’Auditori Municipal Miquel Pont com era habitual.

Les activitats han començat aquest dilluns amb l’oferta de projeccions d’El Meu Primer Festival, adreçada als alumnes d’infantil i primària, que a la vila són un total de 2.077 nens i nenes. La proposta inclou una selecció de curtmetratges adequats a les franges d’edat que, en el cas d’educació primària, s’agrupen en tres blocs: Combinat d’animació, Finestra al món i Cinema de tots els temps.

Totes les sessions comptaran amb la senyora i el senyor Claqueta com a mestres de cerimònies, que amenitzaran els visionats dels curts mitjançant una sèrie de vídeos en què donaran nocions generals de cinema, presentaran la selecció de curts i comentaran els aspectes tècnics i narratius més destacats de cada bloc de visionat. A més, engrescaran l’alumnat perquè assumeixi el seu paper com a jurat del festival, i explicaran com han de fer les votacions, que en el cas d’infantil es realitzaran mitjançant un sistema de 4 emojis (cara trista, cara neutra, cara contenta i cara eufòrica) i en el cas de primària es realitzaran mitjançant un sistema de 5 estrelles.

Les projeccions es porten a terme a través d’una plataforma web que dona accés als curtmetratges i també a la resta de materials de treball (guies, vídeos, qüestionaris, votacions...).

El Meu Primer Festival és una mostra anual de cinema que té lloc a diversos municipis de Catalunya impulsada i coordinada per l’Associació Cultural Modiband i que té entre els seus objectius entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l’esperit crític.

Pel que fa al BRAM! Escolar adreçat als alumnes dels centres de secundària i de l’Escola d’Adults Municipal, 1.206 en total, la proposta començarà el 25 de febrer i consistirà en la projecció d’una pel·lícula. Els centres han pogut escollir si la volen veure a l’aula o a la Sala d’Actes d’El Mirador. L’activitat començarà amb un vídeo de presentació previ elaborat per un dinamitzador que també farà sessions de cinefòrum, en alguns casos presencials i en d’altres telemàtiques.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40