Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’Ajuntament de Castellar amplia l’ús de l’idCAT Mòbil a l’obtenció de volants de padró a través de la carpeta ciutadana

Divendres 15 de maig de 2020

La ciutadania de Castellar pot utilitzar des d’aquesta mateixa setmana la identificació digital a través del telèfon mòbil per accedir a la Carpeta Ciutadana i obtenir volants de padró, tant d’empadronament com de convivència.

Aquests certificats es requereixen, en alguns casos, per poder formalitzar les sol·licituds de les preinscripcions escolars.

A més, l’Ajuntament ha aplicat millores en la imatge i la usabilitat de la carpeta ciutadana https://carpeta.castellarvalles.cat, per tal de facilitar-ne la seva consulta.

Aquest espai web permet consultar  informació privada continguda en les bases de dades municipals, com la informació del padró, o revisar l’estat dels tràmits, entre d’altres funcions.

L’idCAT Mòbil és un servei proporcionat pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i la Generalitat de Catalunya que el municipi va estrenar l’any 2016 i que funciona mitjançant la introducció a un telèfon mòbil d’un codi d’un sol ús que es rep per SMS. En aquest sentit, l’idCAT Mòbil és un sistema segur que no suposa cap cost per a l’usuari i que no requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya.

Com obtenir l’idCAT Mòbil

Per poder utilitzar aquest servei, només cal ser major de 16 anys i donar-se d’alta a través del web https://idcatmobil.seu.cat/. En l’alta al web, l’usuari  ha d’informar de la seva data de naixement, del número de DNI i del codi de barres de la Targeta Sanitària del CatSalut. Les dades són comprovades a l’instant en un procés d’identificació. A continuació, cal registrar el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic. Cal assenyalar que, si ja es disposa de certificat digital (idCAT, DNIe, etc.), tan sols caldrà afegir el número de telèfon.

Un cop donat d’alta, l’usuari pot demanar una contrasenya d’un sol ús cada vegada que vulgui accedir a la seva informació o tramitar utilitzant el sistema idCAT Mòbil. La contrasenya s’envia com un missatge de text al telèfon mòbil (SMS) i és vàlida durant 30 minuts.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40