Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Un treballador municipal, durant la ronda de trucades que s'ha dut a terme a les persones majors de 65 anys.
Un treballador municipal, durant la ronda de trucades que s'ha dut a terme a les persones majors de 65 anys.

L’Ajuntament finalitza les trucades a les 4.000 persones majors de 65 anys

Divendres 8 de maig de 2020

Ens els propers dies Creu Roja durà a terme 240 visites presencials a persones grans que no van respondre el telèfon en aquesta iniciativa

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha finalitzat recentment la ronda de trucades per contactar amb les prop de 4.000 persones majors de 65 anys que estan empadronades a la vila. Arran d’aquest contacte telefònic, s’ha pogut comprovar que la major part de persones grans tenen les necessitats bàsiques cobertes, a excepció d’una vintena de casos que s’han derivat a l’equip de la Regidoria d’Atenció Social i Salut Pública.

Dels contactes realitzats també es desprèn que un 59% de les persones majors de 65 anys estan rebent algun tipus de suport d’altres familiars, cuidadors/es o persones conegudes, mentre que el 41% no rep suport extern en la seva cura.

Aquesta ha estat una acció de seguiment amb un triple objectiu: confirmar si les persones d’aquesta franja d’edat es troben bé, saber si disposen de xarxa familiar o d’amistats que els està ajudant durant el confinament i detectar possibles situacions de solitud o altres necessitats que s’hagin de derivar als serveis socials municipals o a d’altres departaments.

La iniciativa es completarà a partir de dilluns amb les visites presencials que Creu Roja farà a 240 domicilis de persones grans que no van agafar el telèfon quan se les va trucar.

De les 4.100 persones majors de 65 anys de Castellar del Vallès (una quarta part de la població), el 56% són dones, i el 44%, homes. Cal assenyalar que 700 persones d’aquest col·lectiu viuen soles, mentre que 1.620 viuen acompanyades d’altres majors de 65 anys, 1.550 viuen acompanyades d’altres persones menors de 65 anys i 230 viuen en residències de gent gran.

El contacte amb les persones majors de 65 anys residents a la vila s’ha dut a terme amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental i es complementa amb altres accions que ja s'estan realitzant, com el reforç del serveis d'atenció domiciliària i de teleassistència.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40