Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de la iniciativa.
Imatge promocional de la iniciativa.

Castellar del Vallès se suma al manifest “Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia”

Dimecres 12 de febrer de 2020

El camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador acollirà aquest dissabte, a les 17 h, l’acte de lectura del text impulsat pel Consell Comarcal

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i la Unió Esportiva Castellar s’han sumat al manifest “Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia” que ha impulsat el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El text manifesta el compromís amb el col·lectiu LGTBI, dona suport a les entitats que hi treballen a favor i assegura que cal aconseguir uns camps de futbol lliures de masclisme, LGTBI-fòbia i racisme.

Per donar visibilitat a la iniciativa, el camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador acollirà aquest dissabte, 15 de febrer, a les 17 hores, l’acte de lectura del manifest just abans de l’inici del partit de futbol masculí entre la Unió Esportiva Castellar i el Juventud 25 de septiembre. Hi assistiran l’alcalde, Ignasi Giménez, el regidor d’Esports, Nakor Bueno, i el regidor de LGTBIQ+, Dani Pérez, a més dels membres de la Junta de la Unió Esportiva Castellar.

Els representants de l’Ajuntament i del club sortiran al terreny de joc acompanyats dels integrants dels primers equips femení i masculí de la UE Castellar, de l’equip rival que disputarà el partit i del conjunt arbitral. Tots ells desplegaran una bandera LGTBI.

L’acte s’emmarca dins la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, que té lloc cada 19 de febrer. En aquesta data va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI..

El jugador anglès va fer pública la seva homosexualitat en plena carrera professional i la pressió que va rebre va ser tan dura que  el va dur al suïcidi l'any 1998. Aquest fet dramàtic va crear una veu d’alerta dins del col·lectiu LGTBI: la consigna era que calia canviar el món del futbol.

Amb aquest acte, el municipi vol ratificar el compromís d’eradicar qualsevol tipus de discriminació als camps de futbol. En aquest sentit, el manifest apunta que “és necessari fomentar espais esportius de respecte i conscienciació envers la diferència i la diversitat”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40