Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El regidor d'Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva, i el regidor coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, sota el rètol de "Viles Florides".
El regidor d'Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva, i el regidor coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, sota el rètol de "Viles Florides".

Castellar del Vallès s’adhereix al projecte “Viles Florides”

Dimecres 29 de gener de 2020

Castellar del Vallès s’ha adherit al projecte “Viles Florides”, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per distingir aquells municipis que treballen en la millora i la promoció d’espais verds urbans a través de la flor i la planta ornamental.

Arran de la inscripció a aquest programa, l’Ajuntament durà a terme una inversió addicional de 30.000 euros en la millora de l’enjardinament de la vila. Aquest import se sumarà a uns altres 30.000 euros destinats a la millora i renovació de l’arbrat viari. Cal assenyalar, també, que el pressupost ordinari en manteniment de parcs i jardins s’ha incrementat en el darrer any un 20%, passant de 25.000 a 30.000 euros.

Viles Florides és un moviment que vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Amb aquesta adhesió, Castellar del Vallès serà objecte d’una avaluació anual de l’estat general de l’enjardinament i els espais verds i de les actuacions, activitats i programes que s’hagin dut a terme que potenciïn els espais verds com a atractiu turístic i de dinamització comercial.

Entre d’altres aspectes, es valorarà la diversitat botànica, la qualitat del manteniment, l’impacte visual o altres aspectes vinculats a la sostenibilitat, com ara la gestió de l’aigua i l’estalvi energètic.

L’adhesió del municipi també permetrà accedir a un paquet de serveis, com ara l’assessorament tècnic per a projectes vinculats amb la jardineria o la difusió de les activitats pròpies de l’Ajuntament en aquest àmbit.

Per a Viles Florides, l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables, i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida del veïnat, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

La intenció del consistori és que al llarg de l’any també es duguin a terme accions per tal de promoure que la ciutadania s’incorpori activament en aquest projecte de municipi.

Conveni amb l’Institut d’FP de Castellar del Vallès

També en el mateix àmbit, l’Ajuntament signarà properament un conveni amb l’Institut d’FP de Castellar del Vallès per tal que els alumnes de cicles formatius participin en la millora de diversos espais verds urbans.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40