Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

D'esquerra a dreta, Pere Joan Ventura, director del BRAM!, Joana Borrego, regidora de Cultura, i Carles Martínez, dissenyador del cartell.
D'esquerra a dreta, Pere Joan Ventura, director del BRAM!, Joana Borrego, regidora de Cultura, i Carles Martínez, dissenyador del cartell.

Es presenta el cartell i el nou logotip del BRAM!

Dijous 23 de gener de 2020

La comissió organitzadora del BRAM! va presentar ahir el nou logotip de la mostra de cinema així com el cartell de la dotzena edició, que tindrà lloc entre el 6 i el 16 de febrer. Ambdós elements han estat creats pel cap d’imatge i disseny de la Regidoria de Comunicació, Carles Martínez Calveras.

El cartell del BRAM! parteix del concepte del so, com a part fonamental de qualsevol pel·lícula i també com a concepte del mateix nom del BRAM!, que aquest any també canvia de imatge. Cal recordar que el nom de la mostra procedeix del so que indicava l’inici i la fi de la jornada laboral de l’empresa Tolrà. Aquest era conegut popularment amb el nom de “bram”. “Era el so d’una sirena que naixia al ‘pitu’ de Can Barba i que volava per l’aire escampant-se per tot arreu i que amb els anys va calar en la població fins a convertir-se en un element que es reconeixia a tota la vila”, explica Martínez.

Anys després, la Mostra de cinema de Castellar va agafar el nom com a record d’aquell símbol i també com a crida cap a una mostra de cinema amb uns marcats valors socials. “Per representar aquest so creixent –explica el dissenyador– s’ha creat una distorsió elàstica en la lletra ‘R’ que simbolitza aquesta vibració allargada d’ona, transmesa per l’aire, que feia tan característica i identificable la sirena del ‘pitu’”.

La tipografia de pal sec en majúscules “reforça la potència del nom acompanyat d’una gamma cromàtica austera de blanc i negre que ens evoca a les llums i les ombres d’una sala de cinema”, afirma Martínez.

Cartell

Per al cartell d’enguany i per donar èmfasi al canvi de logotip s’ha apostat per la mateixa formula jugant amb l’elasticitat d’algunes lletres. Enguany, “s’ha treballat amb dos cartells en blanc i negre per seguir amb la idea de la sala de cinema només il·luminada per la pantalla”. “La paraula Bram! queda ressaltada de la resta per identificar el festival i també per simbolitzar aquest so per damunt de la resta de sorolls. “Aquell Bram! del ‘pitu’ que durant uns segons minimitzava la resta de sons”, explica Martínez.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40