Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Infants jugant en una piscina de paper a la Ludoteca.
Infants jugant en una piscina de paper a la Ludoteca.

Un taller familiar de decoració de cupcakes posarà el punt final al curs de la Ludoteca Les 3 Moreres divendres 19 de juliol

Dijous 18 de juliol de 2019

Un taller de decoració de cupcakes adreçat a tota la família posarà divendres, 19 de juliol, el punt final al curs 2018-2019 de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres. La proposta tindrà lloc de 17.30 a 19.30 hores, i és gratuïta i oberta a tothom. L’únic requisit és que els nens i nenes de totes les edats vagin acompanyats d’una persona adulta.

Precisament, la Ludoteca ha ampliat aquest curs l’oferta d’activitats adreçades a les famílies, amb l’ampliació progressiva de les dates d’obertura de l’espai “Juguem en família”, que finalment ha passat d’una a cinc tardes setmanals. D’aquesta manera, s’ha consolidat i incrementat l’assistència familiar entre setmana, amb un total de 693 persones i 312 visites familiars (87 famílies més que el curs anterior). Per la seva banda, l’espai dels dissabtes va comptar amb l’assistència de 664 famílies i 1.740 persones, el que suposa una mitjana de 20 famílies i 55 persones cada dissabte.

Pel que fa al servei diari, durant aquest curs ha comptat amb un total de 85 infants inscrits. En total, les tardes de dilluns a divendres s’han registrat 900 entrades puntuals, realitzades per 125 infants diferents que han utilitzat majoritàriament vals i abonaments. Precisament, el curs 2018-2019 s’han venut 85 abonaments (16 més que el curs passa) de 10 sessions de joc, un recurs que la Ludoteca ha ofert als seus usuaris per cinquè curs consecutiu. Es tracta d’una proposta no nominal i que, per tant, pot fer servir més d’un infant, sempre que sigui en horari de tarda. Val a dir que les famílies que l’hagin adquirit i no hagin esgotat les deu visites podran acabar-lo el curs que ve.

D’altra banda, al voltant d’un miler d’infants de les escoles de primària i de les llars d’infants de Castellar han jugat a la Ludoteca durant aquest curs 2018-2019, a partir de les 49 visites escolars que s’ofereixen a la Guia Didàctica i que enguany han estat l’activitat més sol·licitada pels centres educatius de la vila.

A més, cal assenyalar que durant el període de vacances escolars de Nadal i de Setmana Santa van passar per la Ludoteca 217 nens i nenes i una trentena de famílies. La Ludoteca també ha obert a l’estiu, durant l’última setmana de juny i les tres primeres de juliol, i ha comptabilitzat una assistència de 325 infants i 80 famílies.

Activitats, serveis i campanyes

Tots aquests usuaris han dut a terme, a més del joc lliure, activitats dirigides cada tarda, com ara “joc i joguina”, activitats de psicomotricitat, jocs d’experimentació i sensorials, d’expressió, jocs multimèdia, tallers manuals i diferents sortides per fer jocs de carrer. A més, el grup de grans (de 9 a 12 anys) ha realitzat activitats esportives, excursions, sessions multimèdia i visites per al coneixement d’entitats i iniciatives locals i comarcals.

Com és habitual, també s’han plantejat diferents campanyes i serveis, com el servei d’intercanvi de joguines que es porta a terme per Nadal i el d’intercanvi de disfresses al voltant de Carnestoltes, en què un centenar d’infants va fer uns 200 intercanvis. A més, La Ludoteca ha realitzat un Grup de Criança Positiva per a pares i mares, que és un projecte conjunt amb els educadors i educadores de l’equip multidisciplinar de Serveis Socials, i ha participat en diverses iniciatives, com la Fira Agroecològica, la Marató per la Diversitat, la Festa de la Primavera, la Festa del Medi Ambient, la Fira d’Activitats Extraescolars o la 1a Trobada de Jocs de Taula, entre d’altres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40