Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Cultura, Joana Borrego, i el guanyador del concurs de cartells de la Festa Major 2019, Xavi Miralles, amb el cartell guanyador.
La regidora de Cultura, Joana Borrego, i el guanyador del concurs de cartells de la Festa Major 2019, Xavi Miralles, amb el cartell guanyador.

Oques Grasses, Momo, O’Funk’illo, Joan Rovira i Sense Sal, caps de cartell de la Festa Major de Castellar

Dijous 11 de juliol de 2019

Una cercavila d’entitats de cultura tradicional i popular i un pregó a càrrec de l’entitat Suma i Borja Sand Artist donaran el tret de sortida a la festa

Oques Grasses, Momo, O’Funk’Illo, Joan Rovira i Sense Sal són els caps de cartell de la Festa Major 2019 de Castellar del Vallès, un esdeveniment que tindrà lloc oficialment del 6 al 9 de setembre. El programa d’enguany inclourà més d’un centenar d’activitats, comptabilitzant també alguns actes previs i posteriors que s’han organitzat durant la primera quinzena de setembre.

La colla de Diables de l’Esbart Teatral,els Tucantam Drums, els Castellers de Castellar i els grups de Ball de Gitanes i Ball de Bastons donaran la benvinguda a la Festa Major, amb una cercavila que, divendres 6 de setembre, a partir de les 19.30 h, farà un recorregut que anirà des de la plaça de Catalunya fins a la plaça d’El Mirador.

En aquest espai, l’entitat solidària Suma+ Castellar, que aposta per la millora de recursos per a la diversitat a les aules, serà l’encarregada de dur a terme el pregó de Festa Major. L’acte, que començarà a les 20.30 h, comptarà amb la participació de Borja Sand Artist (Companyia Ytuquepintas), que oferirà un espectacle a mida per a l’ocasió amb música en viu i projecció en directe a partir de dibuixos realitzats amb sorra sobre una taula de llum artesanal.

Just a continuació, a les 21 hores, tindrà lloc un dels plats forts d’aquest any: l’actuació a la plaça de la Fàbrica Nova d’Oques Grasses, un dels conjunts amb més ressò de l’escena musical catalana del moment. La formació osonenca oferirà a Castellar un dels concerts de la gira Fans del sol, nom que rep el seu quart disc.

A més, la plaça d’El Mirador serà l’escenari de dos concerts més. Dissabte 7 de setembre, a les 23 hores, hi actuarà el grup Momo, una de les bandes més destacades de tribut a Queen, que des de l’any 2000 ha ofert més de 700 concerts i que recordarà diferents èpoques de la trajectòria de la mítica formació que integraven Freddie Mercury, Brian May, George Deacon i Roger Taylor. El concert tindrà lloc just després de la projecció a la fresca de la pel·lícula Bohemian Rhapsody, biopic que explica l’ascens meteòric de la banda, des de la seva formació a principis dels anys 70 i fins al concert Live Aid de 1985.

I diumenge 8 de setembre serà el torn de Joan Rovira, que presentarà el seu tercer disc, Dies millors, en un concert en què també repassarà alguns dels seus èxits anteriors. El concert d’aquest artista ebrenc que combina el mestissatge festiu amb la música d’autor començarà a les 23 hores.

Vilabarrakes

L’espai de l’entitat Vilabarrakes, al costat de l’Skate Park, també acollirà diversos plats forts de la Festa Major. Entre d’altres, dissabte 7 de setembre hi actuarà O’Funk’illo. Aquest veterà grup sevillà de funk va reaparèixer el 2018, 20 anys després de la seva creació, per presentar el disc doble 20 Años Ajierro & 30 Amigos Embrutessío, que conté tots els seus èxits enregistrats novament amb col·laboradors de luxe. El mateix dia hi haurà concert de Bemba Saoco, un grup que l’any passat va publicar el seu primer àlbum, Crújelo, produït per Marc Parrot, i que barreja ball, missatge social i ritmes de diferents tendències.

Un altre dels grups coneguts que passaran per l’Espai Vilabarrakes serà Sense Sal, diumenge 8 de setembre. La formació, creada a Terrassa l’any 2010, es defineix com a “grup pop folk happy epic electronic trap milenial del Vallès”. També aquella nit hi actuarà el grup Eko Versions.

Divendres 6 de setembre, l’entitat també es farà càrrec de l’organització del Correlokals, una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, que enguany arriba a la 14a edició i que començarà a les 22.15 hores des de l’Era d’en Petasques.

Un total de 107 activitats

El programa d’enguany inclou un total de 107 activitats (les mateixes que l’any passat), organitzades en un 73% per entitats. Per la seva banda, l’Ajuntament assumeix l’organització del 20% de les propostes, mentre que el 7% restant va a càrrec de privats.

A banda de tots els concerts citats anteriorment, la música també arribarà de la mà de propostes com el concert d’havaneres protagonitzat pel grup cubà Havàname, integrat per un trio vocal femení, que tindrà lloc el divendres 6 de setembre. El mateix dia, els Amics dels 80’s celebraran la desena edició de la Trobada Amics dels 80’s i 90’s, amb el DJ David Fuentes. Entre d’altres, Mucca Failate tornarà a ser present a la Festa Major (dissabte 7 de setembre), l’entitat SonaSwing organitzarà un concert amb Angué & Her Hot Jazz Trio (diumenge 8 de setembre) i La Principal de la Bisbal repetirà participació per catorzè any consecutiu.

Una altra de les novetats destacades de la Festa Major 2019 és la concentració de bona part de les activitats familiars a la plaça de la Fàbrica Nova. Així, en aquest espai, la mainada podrà gaudir d’Asteroid, una proposta de teatre de carrer a càrrec de la companyia Campi qui pugui (dissabte 7 de setembre, al matí), de l’espectacle de circ i pallassos Set up, de la companyia Los Barlou (dissabte 7 de setembre, a la tarda), i dels contes desplegats dins un camió El secret de la nana (diumenge 8 de setembre) o la Jornada de la Infància (dilluns 9 de setembre). Fora d’aquest espai, també destaca l’organització d’un Escape Room per part de l’entitat Suma+ Castellar a l’escola FEDAC Castellar (dissabte 7 de setembre).

En nombre d’activitats, les més abundants seran un any més les relatives a l’esport, que sumen un total de 37 ofertes organitzades majoritàriament per les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports. No hi faltaran les tradicionals activitats de participació popular, com la 37a Cursa Popular (dissabte 7 de setembre), l’11a Bicicletada de Festa Major o el 21è Tast d’Excursionisme (ambdós, diumenge 8 de setembre).

L’edició d’enguany inclourà a més altres actes com ara una Marató de donació de sang durant tot el divendres 6 de setembre a l’Auditori Municipal, a càrrec del Banc de Sang i Teixits. També destaca la representació de l’obra El rei borni, a càrrec de l’Esbart Teatral (dissabte 7 i diumenge 8 de setembre, a l’Ateneu) o l’Street Market Castellar impulsat per Comerç Castellar (diumenge 8 de setembre).

El tradicional Castell Focs, que serveix per cloure la Festa Major, serà dilluns 9 de setembre.

La Festa Major en xifres

ACTES

AJUNTAMENT

ENTITATS

PRIVATS

TOTAL

Música i espectacles

12

11

1

24

Activitats esportives

 

33

4

37

Altres propostes

1

9

3

13

Cultura popular i tradicional

1

8

 

9

Exposicions i mercats

 

6

 

6

Activitats infantils

5

3

 

8

Gastronomia

 

2

 

2

Activitats juvenils

 

6

 

6

Actes institucionals

2

   

2

TOTAL

21

78

8

107

%

19,63

72,90

7,48

100,00

Xavier Miralles, autor del cartell de la Festa Major

Coincidint amb la presentació del programa d’activitats, l’Ajuntament ha fet públic el cartell d’aquesta edició, obra de Xavier Miralles. La seva proposta presentada al concurs de cartells per triar la imatge de la Festa Major 2019 ha resultat guanyadora d’entre les onze candidates.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40