Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'interior de la Biblioteca, que reobrirà dissabte, 23 de març.
Imatge de l'interior de la Biblioteca, que reobrirà dissabte, 23 de març.

La Biblioteca reobrirà les seves portes dissabte amb una festa que inclourà diverses activitats per a tots els públics

Dilluns 18 de març de 2019

L’equipament, que ha estat en obres durant cinc mesos, obre portes amb una nova imatge i amb diverses novetats en els serveis que ofereix

La Biblioteca Municipal Antoni Tort ha preparat una jornada matinal farcida d’activitats el proper dissabte, 23 de març, en el que serà la festa de reobertura de l’equipament, que ha estat tancat durant cinc mesos a causa d’uns treballs de reforma.

Així, la Biblioteca obrirà les seves portes a les 10 hores, i fins a les 13 hores ha previst diverses propostes adreçades a tots els públics. La primera de les activitats és una visita a l’exposició “Presentació dels jocs d’escacs de les campanyes Faci la Primera Jugada i Vols apadrinar un joc?”, una mostra del Club d’Escacs Castellar que es podrà visitar fins al 30 d’abril. Una hora més tard, tindrà lloc una xerrada a càrrec de Mohamed Aal-Hajiahmed, sobre la seva experiència com a director de les Biblioteques de la Universitat de Mosul (Iraq).

A les 11.30 hores engegaran dues propostes adreçades als més petits. D’una banda, la sessió de L’Hora del Conte Infantil titulada El Puig i la Mola, un amor infinit, que anirà a càrrec de Mònica Mimó i que finalitzarà amb un taller de punts de llibre que porta per títol “Un drac a Sant Llorenç del Munt”. Aquesta proposta s’emmarca en el programa Parcs i Biblioteques... naturalment!, de la Diputació de Barcelona. També començarà a les 11.30 h l’espai Juguem en família, que tindrà lloc a la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres i que permetrà als infants jugar a cúrling.

La música i el teatre també tindran un espai en la festa de reobertura de la Biblioteca. En aquest sentit, TIC Escènic oferirà a les 12.15 hores un tastet de l’obra de teatre L’Òscar i la senyora de rosa, d’Éric-Emmanuel Schmitt, dirigida per Jeroni Oller, que es representarà completa a la Sala de Petit Format de l’Ateneu els dies  6, 7, 13 i 14 d'Abril (dissabtes a les 21.30 h i diumenges a les 18.30 h). Un quart d’hora més tard, a les 12.30 hores, serà el torn de la música de les formacions d’Espaiart El Cor de la Nit i SOM·night, que amb el pianista Sergi Rodríguez i sota la direcció de Sònia Gatell interpretaran cançons que apareixen als llibres.

Nous serveis

La Biblioteca recuperarà el dilluns 25 de març el seu horari habitual d’obertura: de dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores i de 16 a 20.30 hores, i dissabtes de 10 a 13 hores, i ho farà amb algunes novetats en els serveis que ofereix.

Així, a partir d’ara, l’equipament disposarà d’una bústia de retorn que ja està instal·lada al carrer de Sala Boadella i que facilita tornar els documents en préstec qualsevol dia i a qualsevol hora, fins i tot quan la biblioteca està tancada.

També es posarà en marxa el servei d’autopréstec, amb l’objectiu de modernitzar i agilitzar els tràmits que habitualment fan els usuaris amb el carnet. Amb la instal·lació d’aquest servei, els usuaris podran fer-se ells mateixos els préstecs i els retorns, les renovacions i les consultes sobre l’estat del seu compte.

Un altre dels nous serveis que oferirà a partir d’ara la Biblioteca Antoni Tort serà el de préstec de tauletes per a ús dins de l’equipament. Amb aquesta nova prestació es vol contribuir a ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir així l’escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. El servei està pensat per la navegació per Internet i l’accés als recursos de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Cal tenir en compte que a partir d’ara les persones que es descarreguin al seu dispositiu mòbil l’APP de la Xarxa de Biblioteques Municipals no hauran de dur el carnet “físic” per fer els tràmits com el préstec o l’autopréstec de documents.

A més, la Biblioteca estrenarà un Racó de Famílies, és a dir, una secció adreçada a totes les famílies amb fills i filles i també a tutors, educadors i totes aquelles persones interessades en el món infantil. És, doncs, una àrea que ofereix informació relacionada amb els infants, a través d’un fons documental de temàtiques diverses com l’educació, la salut, l’alimentació, la formació per edats o la literatura infantil.

Finalment, cal assenyalar que la Biblioteca Antoni Trot s’ha adherit al projecte “Parcs i Biblioteques... naturalment!”, en relació amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Es tracta d’una iniciativa fruit de la col·laboració entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i la Xarxa de Parcs Naturals en el marc de la qual la Biblioteca ha programat activitats per oferir una mirada diferent, més enllà del parc, amb l’objectiu de reflexionar sobre la conservació del patrimoni natural i cultural i descobrir aspectes desconeguts sobre aquest espai protegit.

Instal·lacions renovades

Les obres que s’hi han dut a terme han permès que la Biblioteca hagi millorat la il·luminació, l’acústica, la senyalització i el mobiliari. Entre d’altres actuacions, s’ha canviat el fals sostre del primer pis de l’edifici, fet que ha permès millorar l’acústica, s’ha millorat l’accés a la maquinària situada entre el cel ras i la coberta.

Pel que fa a la planta soterrani, s’hi ha habilitat una nova sortida d’emergència i s’han reformat els magatzems per tal d’optimitzar l’espai. A més, s’han renovat les llumeneres  d’aquesta planta  per unes de baix consum.

Els treballs també han inclòs la renovació de part del mobiliari i la millora de la senyalització. En aquest sentit, s’han fet diversos canvis de distribució per tal d’adequar l’equipament a les necessitats de les persones usuàries.

Els treballs de reforma de la Biblioteca han tingut un pressupost de prop de 100.000 euros, finançats parcialment amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40