Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fotograma de "Pride", la pel·lícula que veuran els alumnes de Batxillerat.
Fotograma de "Pride", la pel·lícula que veuran els alumnes de Batxillerat.

3.100 alumnes de P3 a 2n de batxillerat i de l’Escola d’Adults participen a partir de la setmana que ve del 6è BRAM! Escolar

Dijous 31 de gener de 2019

Una de les novetats d’enguany és que els alumnes podran valorar les pel·lícules

La pel·lícula britànica Pride donarà dimarts, 5 de febrer, el tret de sortida a una nova edició del BRAM! Escolar de Castellar del Vallès. Aquesta és una iniciativa conjunta de la Guia Didàctica i el Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) que es durà a terme, per sisè any consecutiu, de forma paral·lela a la Mostra de Cinema de la vila, que començarà el 7 de març.

El gruix de les propostes del BRAM! Escolar implicarà un total de 3.100 alumnes castellarencs de P3 a 2n de Batxillerat i de l’Escola Municipal d’Adults, que assistiran a alguna de les 16 projeccions programades a l’Auditori Municipal durant cinc setmanes.

Una de les novetats d’enguany és que els alumnes podran valorar les pel·lícules de la mateixa manera que ho poden fer els espectadors adults en les altres sessions del BRAM! o de cinefòrum. D’aquesta manera l’organització disposarà, a més de les valoracions del professorat, de l’opinió directa dels nois noies.

Pride, que es projectarà als alumnes de Batxillerat, explica la història d’un grup de gais i lesbianes que es mobilitza per donar suport a les vagues mineres que van tenir lloc l’any 1984 al Regne Unit, essent primera ministra Margaret Thatcher. Es tracta de la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic 2015 i la més ben valorada pels espectadors en les 10 edicions del BRAM!.

Pel que fa a les projeccions adreçades a secundària, els títols escollits han estat dues pel·lícules emotives: els alumnes del 1r cicle d’ESO veuran La família Belier, una comèdia dramàtica francesa al voltant d’una família en què tots els seus integrants són sords excepte la Paula, que té 16 anys; l’altre títol, Yo, él y Raquel, adreçat als alumnes del 2n cicle d’ESO i de l’Escola d’Adults, és la guanyadora del Festival de Sundance 2015 i és una història d’amistat entre alumnes d’institut.

En relació als alumnes de primària, un dels films seleccionats és el documental Camí a l’escola, proposat per l’organització com una oportunitat perquè els alumnes de 5è i 6è de primària coneguin com s’ho han de fer diversos nois i noies d’arreu del món per anar a classe cada dia. Les altres dues propostes són d’animació: per al cicle inicial (1r i 2n de primària), es projectarà La malvada guineu ferotge, una divertida animació dels mateixos creadors d’Ernest i Celestine. D’altra banda, al cicle mitjà (3r i 4t de primària), es projectarà La revolta dels contes, una pel·lícula basada en una col·lecció de versos de Roald Dahl, en què recupera personatges de contes clàssics coneguts per tothom per donar-los la volta i introduir-hi girs enginyosos i sorprenents. Les sessions d’aquest film comptaran amb la participació d’un dinamitzador.

Finalment, d’entre les propostes adreçades a educació infantil, destaca que tots els alumnes de P3 gaudiran un any més d’una selecció de curtmetratges d’El Meu Primer Festival, una mostra anual de cinema que té lloc a diversos municipis de Catalunya impulsada i coordinada per l’Associació Cultural Modiband. La sessió serà amenitzada per un animador que rep el nom de “Senyor Claqueta”. Com ja es va fer en les anteriors edicions del BRAM! Escolar, enguany s’ha dissenyat una programació diferent per als alumnes de P4 i P5, que podran veure la pel·lícula Grúfal i la filla del Grúfal.

Els títols triats per la Guia Didàctica i el CCCV permeten un treball educatiu a l’aula, tant abans com després del visionat. Així, els centres educatius han rebut els dossiers pedagògics de totes les projeccions, que també poden trobar al web de l’Ajuntament. A més, la Guia Didàctica manté les set maletes pedagògiques de les anteriors edicions del BRAM! Escolar, una per a cada cicle educatiu, amb les pel·lícules i dossiers impresos, que els centres poden demanar en préstec.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40