Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de les obres que s'estan duent a terme al Centre d'Estudis - Arxiu d'Història de Castellar.
Imatge de les obres que s'estan duent a terme al Centre d'Estudis - Arxiu d'Història de Castellar.

Comencen les obres de rehabilitació del Centre d’Estudis – Arxiu d’Història de Castellar

Dimecres 16 de gener de 2019

L’equipament, situat a la Casa Ribas, romandrà tancat durant aproximadament dos mesos

El Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història ha tancat les seves portes temporalment a causa de les obres de rehabilitació de l’edifici, situat al carrer de la Mina 11, per preparar les quatre sales de l’edifici per tal que sigui un espai de museu.

Així, d’una banda, es renovaran els revestiments de les parets i la instal·lació d’il·luminació de quatre sales, dues de la planta baixa i dues de la planta segona. A més, a la planta baixa es traurà la paret divisòria, es reformarà el bany per a persones amb diversitat funcional per adaptar-lo a la normativa i s’habilitarà un accés adaptat pel carrer de les Roques separat de la resta d’espais amb un tancament de vidre. Altres treballs que es duran a terme a la segona planta seran la neteja de les vitrines antigues.

Val a dir que els treballs inclouran l’enderroc d’algunes parets, el subministrament i col·locació de tancaments de vidre a l’entrada i el pintat i sanejat del sostre.

D’altra banda, els serveis tècnics estan treballant en un projecte de rehabilitació de la façana i de la coberta.

Les obres tenen un cost de 47.980,34 euros, IVA inclòs, i van a càrrec de l’empresa Stils, Portes i Decoració, SL.

La reforma del Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història per convertir-lo en un espai de museu va ser una de les propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius de 2018. L’objectiu és que la casa Ribas disposi de dues sales destinades a la difusió de la història de Castellar, una de les quals exposarà informació sobre l’entorn natural i farà un recorregut pel municipi a través del temps, l’altra es dedicarà a l’època contemporània i es dividirà en dos àmbits, l’agrari i l’industrial.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40