Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment del primer dia de curs a l'Escola Sant Esteve.
Imatge d'un moment del primer dia de curs a l'Escola Sant Esteve.

4.050 alumnes inicien el curs escolar 2018-2019 a Castellar del Vallès

Dijous 13 de setembre de 2018

Uns 4.050 alumnes comencen aquesta setmana el curs escolar 2018-2019 a Castellar del Vallès. D’una banda, 3.590 alumnes d’educació infantil i primària i secundària van començar ahir les classes als diferents centres educatius públics i concertats de la vila: uns 654 corresponen a Educació Infantil; uns 1.614 a Educació Primària; i prop de 1.322 cursaran Educació Secundària Obligatòria.

D’altra banda, aquest divendres, 14 de setembre, ho farà l’alumnat matriculat als estudis postobligatoris: uns 306 a Batxillerat; 139 als cicles formatius de grau mitjà i superior i una quinzena al Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració.

A aquestes xifres s’hauran de sumar també els 225 alumnes matriculats fins ara a l’Escola Municipal d’Adults, els 140 que ho faran a l’Escola Municipal de Música Torre Balada a partir del proper dilluns 17 de setembre, els usuaris de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, i els infants de 0 a 3 anys de les vuit escoles bressol que hi ha a Castellar.

Escoles bressol municipals

En aquest sentit, les escoles bressol municipals, gestionades per l’empresa Suara Cooperativa, van iniciar dimarts 4 de setembre el nou curs 2018-2019 amb 140 alumnes inscrits, 46 a l’EBM El Coral i 94 a l’EBM Colobrers. Val a dir, però, que al primer centre han quedat vacants quatre places.

Com és habitual, els infants d’aquests dos centres van començar el curs amb  jornades d’adaptació amb grups i horaris reduïts, mentre que a partir de dimecres, 12 de setembre, les dues escoles bressol municipals ja funcionen amb plena normalitat, amb els horaris escollits per cada família i amb la totalitat de serveis oferts en marxa. Durant tot el mes de setembre, cada aula disposarà de dos professionals per poder oferir una atenció més acurada i propera als infants.

Novetats formatives i adequació d’equipaments

Com a novetats, cal destacar que enguany serà el primer curs que es completarà el grau superior de paisatgisme, així com les  noves direccions a l’Institut Castellar i a l’Escola Sant Esteve.

Pel que fa a l’adequació d’equipaments educatius, aquest estiu l’Ajuntament ha dut a terme la remodelació d’espais de l’Escola Municipal d’Adults, el canvi de les finestres dels dos edificis de l’Escola Bonavista, la reforma dels vestidors del gimnàs de l’Escola Emili Carles-Tolrà, i la millora de l’accessibilitat interior a l’Escola Municipal de Música Torre Balada.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40