Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge commemorativa dels 30 anys de l'INS Castellar.
Imatge commemorativa dels 30 anys de l'INS Castellar.

La Comissió d’Honors i Distincions proposa l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’Institut Castellar

Dimarts 15 de maig de 2018

La Comissió Municipal d’Honors i Distincions, formada per un representant de tots els grups municipals, va acordar el mes passat que se sotmeti a l’aprovació del Ple municipal de maig l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’Institut Castellar, que aquest curs celebra el 30è aniversari.

Tal com s’explica a l’informe tècnic presentat a la comissió, la proposta té per objectiu “reconèixer la contribució del centre a l’educació i la formació” de diverses generacions de joves de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall des de 1987.

Segons l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’INS Castellar permetrà posar en valor “la tasca de tot el professorat que ha format part dels equips docents per la seva contribució en el procés de formació d’adolescents i joves, així com de la resta del personal no docent i dels professionals educatius i d’altres àmbits sociosanitaris que treballen braç a braç amb els de l’Institut”.

L’alcalde afegeix que també “serà un reconeixement al temps dedicat per les famílies implicades en el bon funcionament de l’associació de mares i pares i al conjunt de la comunitat educativa per garantir la qualitat de l’ensenyament a Castellar”.

Història del centre

La història de l’INS Castellar es comença a gestar cap a mitjans dels anys 80. En aquells moments els alumnes de Castellar del Vallès que volien cursar estudis secundaris s’havien de desplaçar a l’IB ÈGARA, situat a la Mancomunitat Sabadell-Terrassa. Cap a finals del curs 85-86 l’Ajuntament adquireix el Palau Tolrà i el cedeix perquè sigui la seu provisional del nou centre. L’octubre del 87 el centre obre les seves portes com a extensió de l’IB Ègara. Inicialment compta amb 84 alumnes, distribuïts en dos grups de primer de BUP i cinc professors.

A mesura que passen els cursos va creixent el nombre d’alumnes i de professors i molt aviat l’espai es fa petit. El curs 93-94 l’institut estrena un equipament de construcció nova al sector d’Els Pedrissos. 

Un altre moment important en la història del centre va ser la construcció i posada en funcionament d’un segon institut a la vila, al curs 2004-2005, fet que va permetre redistribuir el nombre d’alumnes de secundària en dos centres. Aquest no havia parat de créixer per l’augment de la població i per l’ampliació del nombre d’alumnes amb la posada en marxa de l’ESO.

Val a dir també que en els darrers anys el centre ha ampliat la seva oferta d’estudis amb la incorporació dels cicles formatius de grau mitjà i superior de la família agrària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40