Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ricard Torralba, Jaume Quera i Joan Creus (drets) i Marta Segú i Ignasi Giménez, (asseguts), al menjador de l'INS Castellar
Ricard Torralba, Jaume Quera i Joan Creus (drets) i Marta Segú i Ignasi Giménez, (asseguts), al menjador de l'INS Castellar

El Consell Comarcal i la Fundació Probitas posen en marxa el programa “RAI-ESO Dinem Junts!” a l’INS Castellar

Dimarts 15 de maig de 2018

El projecte socioeducatiu, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall, pretén garantir l’alimentació i protecció als alumnes de Secundària del Vallès Occidental

L’Institut Castellar va engegar el passat mes d’abril el programa de Reforç de l’Alimentació Infantil (RAI) “Dinem Junts!”, una iniciativa impulsada per la Fundació Probitas i el Consell Comarcal del Vallès Occidental que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

Aquest projecte, que la Fundació Probitas ja està aplicant a diversos instituts d’arreu de Catalunya des del curs 2014-15, pretén oferir un dinar saludable i un espai de lleure a adolescents d’entre 11 i 17 anys derivats des de diferents serveis socioeducatius. El programa inclou l’accés a un àpat saludable i activitats d’acompanyament a l’escolaritat entre les 14 i les 17 hores.

A Castellar del Vallès, prop d’un 9% dels alumnes d’educació infantil i primària reben una beca menjador per dinar a l’escola. Quan arriben a l’ESO aquests infants deixen de tenir aquest ajut. L’objectiu del programa “RAI-ESO Dinem Junts” és precisament revertir aquesta situació i cobrir les necessitats d’alimentació i protecció de l’alumnat de secundària.

El programa també pretén promocionar hàbits saludables, fer palesa la necessitat d’obrir els menjadors als instituts i potenciar el treball en xarxa entre tots els agents implicats, administracions, associacions, centres de secundària i famílies.

La vintena d’alumnes usuaris d’aquest projecte han rebut avui la visita de l’alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, el regidor de Salut, Serveis Socials i Habitatge, Joan Creus, i la directora general de la Fundació Probitas, Marta Segú.

El projecte, que s’ha posat en marxa a diversos instituts de la comarca, és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i la Fundació Probitas.

Aquesta és una organització sense ànim de lucre impulsada per la companyia Grífols SA que treballa per millorar l’atenció social i sanitària de la població.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40