Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Professionals i participants del grup de criança positiva que es va reunir en cinc ocasions el passat mes de novembre
Professionals i participants del grup de criança positiva que es va reunir en cinc ocasions el passat mes de novembre

L’Ajuntament organitza per primera vegada sessions grupals de criança positiva

Dimecres 20 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha organitzat per primera vegada un grup de criança positiva que el passat mes de novembre va dur a terme un total de cinc sessions. L’objectiu principal d’aquest grup ha estat el treball de les competències parentals per abordar els principals temes i preocupacions que mares i pares tenen en relació amb la tasca educativa amb les seves filles i fills.

Alguns dels temes tractats han estat: les etapes evolutives dels infants de 4 a 7 anys, el cicle de vida familiar, els estils educatius, l’autoestima, l’autoregulació emocional, l’escolta activa, els límits, la resolució de conflictes i els valors i creences inherents a cada família.

La iniciativa de la creació d’aquest grup ha sorgit dels educadors/es de l’equip multidisciplinar de Serveis Socials i les professionals de la Ludoteca Municipal- Centre Obert Les Tres Moreres. Els impulsors han cregut “en el potencial que té la metodologia grupal per assolir millores personals, emocionals i educatives”. I afegeixen: “compartint els seus èxits i dificultats és d’esperar que les famílies puguin prevenir i afrontar de manera constructiva els conflictes quotidians que poden sorgir en el dia a dia en l’educació dels seus infants”.

Vista la bona valoració que ha rebut aquesta primera experiència per part de les mares participants, s’està valorant aplicar la mateixa metodologia a altres grups de pares i mares amb infants de diferents edats i característiques personals.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40