Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Declaració institucional de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

Dimarts 17 d'octubre de 2017

L’Ajuntament de Castellar del Vallès expressa el seu rebuig frontal a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. És absolutament injustificable que els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana estiguin en presó preventiva per haver convocat una concentració pacífica el passat 20 de setembre.

Creiem que és un despropòsit que s’acusi d’un delicte de sedició els responsables de mobilitzacions cíviques i sense incidents com les que s’han dut a terme a Catalunya els darrers anys.

L’empresonament de Cuixart i Sànchez atempta contra les llibertats polítiques i dificulta enormement un diàleg serè, totalment necessari per a la resolució del conflicte actual.

A més, aquesta situació posa l'Estat espanyol fora dels valors de llibertat d'opinió i de pluralitat política que estableix el marc europeu.

Insistim, una vegada més, que els problemes polítics s’han de resoldre a través del debat polític i no des d’instàncies judicials.

Des de l’Ajuntament donem el nostre suport a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i a les seves famílies i ens reiterem en la demanda de la seva llibertat immediata.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40