Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Un moment de la reunió en què es va fer una demostració del nou sistema de telegestió de xarxes de reg.
Un moment de la reunió en què es va fer una demostració del nou sistema de telegestió de xarxes de reg.

L’Ajuntament estalviarà un 40% del consum d’aigua de reg amb la implantació d’un sistema de telegestió

Dimecres 12 de juliol de 2017

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa recentment un nou sistema de telegestió que permet el control, via Internet, de tots els elements hidràulics de la xarxa de reg municipal. La implantació suposarà un estalvi del voltant d’un 40% del consum anual d’aigua destinat als espais verds del municipi.

Aquesta nova eina s’ha instal·lat sobre un 80% de les zones verdes amb reg automàtic del municipi, ja siguin gestionades externament o pel propi Ajuntament. Concretament, permetrà fer el seguiment i manteniment remot del reg de la plaça de la Fàbrica Nova, de l’Arbreda, de les pistes d’atletisme, ronda de Ponent, plaça Esperanto, plaça d’Europa, Skate Parc, de la ronda de Tolosa, de la plaça de Carcassona i de la Fita de la carretera de Sabadell.

El sistema possibilita la programació del reg pel que fa al tipus, horaris i temps de reg. A més, permet tancar o reprogramar la xarxa de manera automàtica i en qüestió de minuts, ja sigui parcialment o total. Així, hi ha uns sensors que permeten aturar el reg en cas de situacions de pluja, vent excessiu o fuites d’aigua.

Segons el regidor de Manteniment, Pepe Leiva, “la posada en marxa d’aquesta eina de telegestió evita el malbaratament d’aigua i permet estalviar energia, temps de manteniment i desplaçament de persones i vehicles”.

El sistema ha estat implantat per l’empresa Samcla, que l’ha instal·lat en prop de 150 municipis. Funciona mitjançant un sistema híbrid de comunicacions (GPRS i radiofreqüència) que permet el control a través de dispositius mòbils amb connexió a Internet.

La seva posada en funcionament és una de les millores presentades per Fomento de Construcciones y Contratas SA, empresa que va guanyar l’octubre passat la licitació de la gestió d’espais verds a la vila.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40