Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El regidor de Cultura, Aleix Canalís, i el guanyador del concurs de cartells de Festa Major, Xavier Miralles
El regidor de Cultura, Aleix Canalís, i el guanyador del concurs de cartells de Festa Major, Xavier Miralles

El Gran Wyoming, Doctor Prats i Ramon Mirabet, plats forts de la Festa Major 2017

Dimarts 11 de juliol de 2017

Castellar del Vallès viurà una Festa Major amb 112 activitats, que inclou canvi d’escenari del pregó i de l’acte institucional de la Diada Nacional

El rock d’El Gran Wyoming y Los Insolventes, la música de fusió de Doctor Prats i el pop-folk de Ramon Mirabet són alguns dels reclams de la Festa Major 2017 de Castellar, que enguany tindrà lloc entre el 7 i 12 de setembre.

El Gran Wyoming, que també serà l’encarregat d’obrir la Festa Major amb la Invitació a la Festa, actuarà amb el seu grup Los Insolventes el dissabte 9 de setembre, a les 23 hores, a la plaça d’El Mirador, oferint el seu viatge particular per la història del rock’n’roll. El concert inclourà un repertori carregat de cançons que han marcat Wyoming al llarg dels anys, i que van des del rock dels anys 50 fins al segle XXI, amb una proposta farcida de clàssics.

L’endemà, diumenge 10, serà el torn de Ramon Mirabet, que portarà a la plaça d’El Mirador, a les 22 hores, la gira de presentació del seu nou disc, Home is where the heart is. Mirabet, que també oferirà les millors cançons del seu primer disc, HappyDays, és l’autor de “Those Little Things”, la cançó de la campanya d’estiu 2016 d’Estrella Damm. És una de les veus masculines més admirades del moment al panorama català, amb un directe potent i festiu.

Un altre dels plats forts de la Festa Major 2017 serà el concert del grup de fusió terrassenc Doctor Prats. L’actuació, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i Vilabarrakes, serà el preludi de la darrera nit de Vilabarrakes, dilluns 11 de setembre al costat de l’Skate Park. Doctor Prats portaran a Castellar la seva proposta d’electroswing de festa i fusió tribal, amb el seu segon disc, Aham Sigah. En només dos anys, el grup ha publicat dos àlbums i ha realitzat més de 130 actuacions. La seva col·laboració amb la Marató de TV3 amb la versió “Les nits no moren mai” els va popularitzar, i aquest 2017 van guanyar el premi Enderrock a la millor cançó de pop-rock per “Ara!” en les votacions populars.

Canvi d’ubicació del Pregó i de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Entre les novetats de l’edició 2017 de la Festa Major cal fer esment del canvi d’escenari de dues de les activitats clàssiques de la programació. Així, la Invitació a la Festa, que fins l’any 2015 tenia lloc al Jardins del Palau Tolrà, es farà enguany a la plaça d’El Mirador. L’encarregat de dur-la a terme serà El Gran Wyoming, divendres 8 de setembre a les 21.15 hores.

També es traslladarà d’ubicació l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que cada any es porta a terme l’11 de setembre. Aquesta vegada, el carrer de les Roques no en serà l’escenari, sinó que l’acte tindrà lloc a la plaça de Catalunya, a les 11 hores.

Un total de 112 activitats

El programa d’enguany inclou un total de 112 activitats, organitzades en un 75,9% per entitats, que són qui s’enduen el pes de la programació de la festa. Per la seva banda, l’Ajuntament assumeix l’organització del 21,4% de les propostes, mentre que el 2,7% restant van a càrrec d’establiments privats.

L’aposta per la diversitat musical també es concreta amb altres propostes, com ara el concert de la formació pop-rock Mucca Failate (dissabte 9, a les 19 h, a la pl. Calissó), un grup terrassenc que al llarg de la seva trajectòria ha ofert centenars d’actuacions en sales com Razzmatazz, Mephisto o Faktoria D’Arts, o l’actuació del grup Diapasònics, que oferirà un concert acústic de rock clàssic dilluns 11, a les 21.30 hores, al mateix escenari.

Cal destacar també d’entre les 32 propostes de música i espectacles el TriSonaSwing de Festa Major (divendres 8, 21.45 h, pl. d’El  Mirador), amb la participació de Castellar Swing Orquestra, Marc Martín Trio (amb Nil Mujal, Eva Fernández i Rita Pagès) i Bumpy Roof Band, o la presència per dotzè any consecutiu de La Principal de la Bisbal. La formació oferirà un triple programa diumenge 10: una audició de tres sardanes (18 h, pl. de la Fàbrica Nova), el concert popular de Festa Major, que canvia d’horari i començarà a les 19 hores al Recinte Firal de l’Espai Tolrà, i el Gran Ball de Festa Major, al mateix lloc a les 21 hores (també una hora més tard del que era habitual en altres edicions).

També ressalten d’entre la programació els diferents espectacles de carrer adreçats a petits i grans. Així, d’una banda, dissabte 9 la Cia. Campi Qui Pugui durà a les places del Mercat i d’El Mirador l’espectacle Rats!, escollit millor espectacle de carrer a la Fira de Titelles de Lleida 2015, amb el Premi Drac d’Or dels espectadors. D’altra banda, els infants podran gaudir dilluns 11 (18.30 h, pl. Major) de la proposta d’animació musical Donem-li una volta al món, de Xiula, que combina la música amb dinàmiques, jocs i sentit de l’humor buscant la participació de tota la família, mentre que dimarts 12, en el marc de la Fira de l’Infant, es podrà gaudir de la proposta Transhumància, de la Cia. Xip Xap, Premi Drac d'or al millor espectacle de carrer de la Fira de titelles de Lleida 2017.

33 activitats esportives, 17 d’infantils i juvenils i 10 de cultura popular

En nombre d’activitats, les més abundants seran un any més les relatives a l’esport, que sumen un total de 33 ofertes organitzades majoritàriament per les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports: tornejos oberts, exhibicions i altres propostes de més d’una vintena de modalitats esportives diferents. No hi faltaran les tradicionals activitats de participació popular, com són la 35a Cursa Popular, la 9a Bicicletada o el 19è Tast d’Excursionisme.

D’altra banda, les propostes adreçades als infants tindran la seva activitat principal dimarts dia 12 de setembre, amb la Jornada de la Infància que tradicionalment se celebra durant tot el dia a l’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova, amb bany d’escuma inclòs i diverses atraccions entre les quals destaca, com a novetat, la instal·lació d’un tobogan d’aigua de 75 metres de llargada al carrer de Galícia.

Les entitats juvenils del municipi també han organitzat, com cada any, una desena de propostes, entre les quals no faltaran el 12è Correlokals (divendres 8) ni les propostes de Vilabarrakes, que s’inauguren el divendres 8 i tindran continuïtat durant tres nits més, fins a l’11 de setembre, al costat de l’Skate Park. També es repetirà, per segon any consecutiu, la Gimcana del Revés, que tindrà lloc el dijous 7. Una altra de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, la Carrera de Trastos, organitzada per Els4banks, celebrarà la 14a edició el diumenge 10 de setembre.

Les propostes de cultura popular i tradicional també tindran el seu espai, amb un total de 10 activitats com la cercavila de la Banda de Majorets, Trompetes i Tambors i l’actuació dels castellers de Castellar (dissabte 9), les cercaviles bastonera i dels gegants de Castellar i la ballada popular de Gitanes (diumenge 10) o el Correfoc infernal (dissabte 9), entre d’altres.

Altres activitats

L’edició d’enguany inclourà a més diverses exposicions i mercats (7), com ara l’Street Market impulsat per Comerç Castellar el diumenge 10, activitats gastronòmiques (2) o actes institucionals com la recepció institucional a les entitats de Castellar, amb el lliurament de la Medalla de la Vila a Colònies i Esplai Xiribec i l’actuació del cantant i animador Rah-mon Roma.

La Festa Major es clourà el dia 12 de setembre amb el tradicional Castell de Focs. Enguany, el pressupost aproximat que l’Ajuntament ha assignat al principal esdeveniment lúdic de la vila és de 140.000 euros.

La Festa Major en xifres

ACTES

AJUNTAMENT

ENTITATS

PRIVATS

TOTAL

Música i espectacles

16

13

3

32

Activitats esportives

 

33

 

33

Altres propostes

1

8

 

9

Cultura popular i tradicional

1

9

 

10

Exposicions i mercats

1

6

 

7

Activitats infantils

3

4

 

7

Gastronomia

 

2

 

2

Activitats juvenils

 

10

 

10

Actes institucionals

2

   

2

TOTAL

24

85

3

112

%

21,43

75,89

2,68

100,00

Xavier Miralles, autor del cartell de la Festa Major

Coincidint amb la presentació del programa d’activitats, l’Ajuntament ha fet públic el cartell d’aquesta edició, obra de Xavier Miralles. La seva proposta presentada al concurs de cartells per triar la imatge de la Festa Major 2017 ha resultat guanyadora d’entre les nou propostes presentades.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40