Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els representants del Consell d'Infants 2016-2017,l acompanyats de l'alcalde, Ignasi Giménez i altres regidors del consistori.
Els representants del Consell d'Infants 2016-2017,l acompanyats de l'alcalde, Ignasi Giménez i altres regidors del consistori.

El Consell d’Infants fa balanç de les activitats dutes a terme durant el curs 2016-2017

Divendres 26 de maig de 2017

El Consell d’Infants de Castellar del Vallès, format per 24 alumnes de 5è i 6è de  tots els centres d’educació primària de la vila, va fer balanç ahir dijous, 25 de maig, a la Sala de Plens de Ca l’Alberola, del curs 2016-2017.

Els nens i nenes van fer lectura d’un document que relacionava el recull d’activitats que aquest òrgan de participació ha dut a terme en els darrers mesos. Entre d’altres, destaca la implicació en els processos del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA) i dels pressupostos participatius 2017, l’organització d’esdeveniments com la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient i les Jornades esportives o la participació en el simposi internacional Infants i participació política i al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència.

Respecte els pressupostos participatius, es va explicar que les dues propostes del Consell d’Infants van ser les més votades. Es tracta de la millora de la mobilitat en bicicleta, que ha de permetre, entre d’altres coses, disposar d’un carril bici que permeti anar fins a l’escola Mestre Pla, i la col·locació de dos rocòdroms en forma de vocal a la plaça Major i a la plaça de la Fàbrica Nova.

Pel que fa al PLIA, els nois i noies van explicar que van dur a terme un taller on els infants van poder dir què els agradava i què no de Castellar i quines propostes voldrien que es fessin al municipi. Per això, es va fer una primera pluja d’idees a cada escola i en una segona trobada es van per posar en comú les propostes. Aquest pla està pendent de ser aprovat pel Ple i, posteriorment, es presentarà a la ciutadania.

Ahir també es va explicar que el Consell també va estar representat al simposi “Infants i participació política” que es va dur a terme el passat mes de desembre al Caixa Fòrum de Barcelona i que entre d’altres experts, va comptar amb l’assistència del pedagog italià Francesco Tonucci. A més, ha continuat participant de les trobades i activitats del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya. En l’àmbit de la comunicació, ha participat del magazín de Ràdio Castellar després de cada trobada i ha actualitzat regularment un bloc a la xarxa (http://conselldinfants.castellarvalles.cat).

La sessió d’ahir també va servir per presentar altres activitats que es duran a terme aquest mes de juny: d’una banda, la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient, que tindrà lloc el proper divendres 2 de juny a la plaça d’El Mirador. De l’altra, les jornades esportives de les pistes d’atletisme que es faran els dies 8 i 9 de juny en col·laboració amb l’equip de treball de mestres d’educació física del Servei de Recursos Educatius. En aquesta darrera activitat participaran més de 600 alumnes de 5è i 6è de totes les escoles de Castellar i del centre Josep Gras de Sant Llorenç Savall. Els representants del Consell d’Infants han participat en la selecció de les activitats que s’hi duran a terme.

Finalment, els representants del Consell van estar parlant amb l’alcalde, Ignasi Giménez, de diverses propostes i suggeriments al voltant de les places, manteniment de l’espai públic i d’altres propostes.

Des de la seva creació el curs 2009-2010, un total de 132 nens i nenes del municipi han format part del Consell d’Infants. Aquest òrgan de participació té la missió d’aportar la visió dels infants sobre Castellar amb l’objectiu de millorar i transformar el municipi. Aquest curs, el Consell s’ha trobat en vuit ocasions, a més de l’acte d’ahir.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40