Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez.
D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez.

Es presenten els resultats de la primera edició de MetallVallès

Divendres 17 de març de 2017

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha participat aquest matí en una jornada sobre el projecte MetallVallès, que s’ha dut a terme al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de Sabadell. La sessió, organitzada pel Centre Metal·lúrgic, ha servit principalment fer balanç de les accions dutes a terme en el marc d’aquesta iniciativa que té l’objectiu de promoure l’ocupació en el sector del metall.

El de Castellar és un dels ajuntaments, juntament amb els de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès, que participa en aquest projecte promogut per la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de Catalunya que s’adreça a persones en situació d’atur inscrites a l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants de feina.

Segons ha explicat l’alcalde, Ignasi Giménez, 99 dels 338 usuaris participants i 33 de 140 empreses de la primera edició de MetallVallès són de Castellar del Vallès. En aquesta primera edició, que va finalitzar el juny de l’any 2016, el projecte va possibilitar la gestió de 219 ofertes laborals, 68 de les quals eren de Castellar. Això es va traduir en un total de 124 insercions, de les quals 44 eren de persones treballadores del municipi. Finalment es van fer accions formatives adreçades a 63 alumnes, dels quals 16 són de Castellar.

El testimoni de l’empresa castellarenca Flubetech SL

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster. Per presentar els resultats de la primera edició de MetallVallès, s’ha comptat també amb el testimoni de tres empreses i diversos treballadors que han participat del projecte.

Una d’aquestes empreses és la castellarenca Flubetech SL, dedicada als recobriments metàl·lics i ubicada al polígon de Can Carner. L’enginyera Júlia Almacellas ha explicat l’experiència d’aquesta empresa que ha rebut subvencions de MetallVallès i de l’Ajuntament per la contractació de dues treballadores (dues operàries, una de les quals ha promocionat com a coordinadora de producció).

Durant la presentació de resultats dels estudis s’ha parlat del pes de la revolució tecnològica a l’era del 4.0 i l’impacte que tindrà a les empreses. Així mateix, Joan Elias, DEA en Comunicació i Humanitats per la Universitat Ramon Llull, ha dut a terme la conferència que duia per títol “Els tres factors de canvi del sector del metall. Les tres solucions de transformació”.

El projecte MetallVallès ofereix orientació laboral i acompanyament en la recerca de feina (revisió i millora dels CV, tallers i canals de recerca de feina, jornades, etc.), formació especialitzada per atendre les demandes de les empreses (soldadura, control numèric, etc.) i contactes amb empreses del sector (visites, networking, etc.). Altres aspectes destacats del projecte són l’oferiment dels convenis de pràctiques en empreses, així com l’acompanyament en la detecció de les seves necessitats i en processos de selecció.

La segona edició de MetallVallès acabarà l’agost de 2017.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40