Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Activitat en uns dels carrers del centre de la vila.
Activitat en uns dels carrers del centre de la vila.

Nou de cada deu ciutadans que visiten el centre de Castellar ho fan per anar-hi a comprar

Dimarts 14 de març de 2017

Un 65% puntua l’oferta comercial i de serveis del centre amb una nota que va del 7 al 10

Un 88% de la població que accedeix al centre de la vila ho fa per anar a comprar. Així ho revela una enquesta realitzada el passat mes de febrer a 555 veïns i veïnes. El sondeig, encarregat per l’Ajuntament, tenia com a objectiu recollir informació sobre els hàbits de mobilitat i de comportament de la població quan accedeix a l’illa que conformen els carrers Major, de les Fàbregues, Mestre Ros, Roger de Llúria, avinguda de Sant Esteve, Sant Pere d’Ullastre, Passeig Tolrà i General Boadella.

Les dades obtingudes a partir de l’enquesta indiquen que la gent accedeix principalment al centre per la seva oferta comercial, entre d’altres raons. També destaca que un 49% s’hi desplaça per motius culturals i d’oci, com per exemple anar a la Biblioteca o a l’Auditori, i que un 48% ho fa per l’oferta de lleure i restauració. Ja en menor mesura, els enquestats exposen altres motius com són: anar a fer gestions a l’Ajuntament o El Mirador, en un 27% dels casos; fer ús de serveis personals (metge, fisioteràpia, perruqueria,...) en un 25%; utilitzar serveis professionals (gestoria, advocat, notari, correus, entitats financeres...), en un 23%; i anar a escola o a cursos de formació, en un 19% dels casos.

Si ens centrem en el hàbits de compra, l’enquesta indica que en un 92% s’acudeix al centre per comprar productes frescos d’alimentació (pa, carn, fruita, verdures, peix...). Un 60% hi acudeix per fer les compres d’alimentació seca (envasats, begudes, etc.); un 33% hi va per fer compres d’equipament de la persona; un 20% per adquirir articles de floristeria, regals, llibres o informàtica; i un 15% per fer compres d’equipament de la llar (mobles, roba, estris de cuina i neteja...).

Un 65% dels enquestats puntuen l’oferta comercial i de serveis del centre amb nota alta (amb valoracions que van del 7 al 10), pràcticament un 27% l’aprova (amb notes de 5 i 6), mentre que tan sols un 8% la suspèn (amb notes que van de l’1 al 4).

Pel que fa als establiments que es visiten habitualment, destaquen en percentatges molt similars les botigues dels diferents carrers (64%), el Mercat Municipal (60%) i el supermercat de l’interior del Mercat Municipal (també en un 60% de les respostes). Pel que fa al mercat ambulant dels dissabtes, un 19% afirma anar-hi.

En relació amb els hàbits ambientals, un 85% de les persones enquestades afirma que va a comprar amb bossa reutilitzable, cistell o carretó, mentre que la resta demana bossa a la botiga o utilitza altres mètodes.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40