Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de l'acte de presentació de la nova temporada del Voluntariat per la llengua.
Imatge d'un moment de l'acte de presentació de la nova temporada del Voluntariat per la llengua.

El Voluntariat per la llengua dóna joc a Castellar del Vallès

Dimecres 16 de novembre de 2016

La Sala Xavier Caba d’El Mirador va acollir ahir dimarts, 15 de novembre, l’acte de presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a Castellar del Vallès.

En aquest acte es van conèixer els voluntaris i aprenent que formen part de les tretze parelles lingüístiques que s’han creat per a la propera edició del Voluntariat. Tots ells, juntament amb alumnes del Servei de Català, van compartir també una estona de conversa en català mitjançant jocs de taula, fruit de l’acord de col·laboració entre el Servei i Homoludicus Sabadell. El seu responsable, Eloi Castells, va explicar el funcionament dels jocs i, a partir d’aquí, s van endevinar cartes i es van crear històries en català. Els assistents van valorar molt positivament aquesta activitat pel fet de potenciar l’aprenentatge de la llengua de manera lúdica i engrescadora.

D’altra banda, en finalitzar l’acte, la responsable del Servei de Català de la vila va explicar que diversos establiments i entitats del municipi (Cal Pascuet, El Cafè de Castellar, Ball de Bastons, Castellar amb el Poble Sahrauí, Cal Gorina i Esbart Teatral de Castellar) han renovat els seus acords de col·laboració amb el programa del Voluntariat per la llengua.

Els alumnes del curs inicial visiten la Biblioteca

El mateix dimarts 15 de novembre, els alumnes del Curs Inicial del Servei de Català van apropar-se a la Biblioteca Municipal Antoni Tort en una activitat emmarcada en les actuacions de coneixement de l’entorn que porta a terme el Servei Local de Català.

Així, els alumnes van visitar les instal·lacions i van conèixer, de la mà de les bibliotecàries, el funcionament de l’equipament i els serveis dels quals es pot gaudir: préstec, accés a Internet, activitats culturals de formació, sala de lectura, consulta de documents, etc.

A més, els alumnes van conèixer els llibres de Lectura Fàcil, es van fer el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació i van poder gaudir de l’exposició “La desmesurada vida de Ramon Llull en els 700 anys de la seva mort”, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes. La mostra, que es troba instal·lada a la Biblioteca fins al 10 de desembre, permet descobrir el personatge de Ramon Llull.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40