Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'actuació de Ball de Gitanes en el marc de l'Aplec de 2016.
Imatge de l'actuació de Ball de Gitanes en el marc de l'Aplec de 2016.

28 paelles van participar diumenge al concurs d’arrossaires de l’Aplec de Castellar Vell

Dimarts 17 de maig de 2016

Unes 1.500 persones van gaudir diumenge passat, 15 de maig, a l’esplanada de Castellar Vell, d’alguna de les activitats de l’Aplec de Castellar, una festa que s’organitza cada any al voltant de l’antiga església parroquial de Sant Esteve i que aquest 2016 arribava ja a la 38a edició.

En total, van ser 28 les paelles que van participar a la principal atracció de la festa, el concurs d’arrossaires de l’Aplec de Castellar Vell, que se celebrava enguany per 36a vegada i que va comptar amb uns 800 comensals. En la categoria de paelles petites (fins a 15 persones), que va comptar amb cinc grups participants, els tres primers premis van ser, respectivament, per a “Els de sempre”, “Sucarrat” i “Local del mig”. “Els marxosos”, “Colònies i Esplai Xiribec” i “Els grocs i els veïns” van ser, per aquest ordre, les tres guanyadores en la categoria de paelles mitjanes (de 16 a 50 persones), mentre que en la categoria de paelles grans (més de 50 persones), es van premiar les de “En el dia de l’aniversari”, la de l’Hoquei Club Castellar i la de l’Emili Carles-Tolrà, en primer, segon i tercer lloc respectivament. Pel que fa a la categoria de joves, amb participants de fins a 25 anys, van ser premiades les colles “El Korral” (1r premi), Ball de Gitanes (2n premi) i “Tucatan-cuc” (3r premi).

Pel que fa als concursos, les activitats de l’Aplec van començar a les 8.30 hores amb el concurs d’ocellaires de la Societat Castellarenca, mentre que a les 10 hores es va donar el tret de sortida als concursos de dibuixos a llapis i de flors boscanes. Els concurs de dibuixos a llapis, que va comptar amb un total de 49 participants, es va resoldre amb premis per a Oriol Povedano, Jan Ribes i Carlota Romero (menors de 6 anys), Xiao Avellaneda, Lucía Yarret i Daniela Gaitan (de 7 a 9 anys), Judith Rocabert, Duna Herranz i Dani Rosado (de 10 a 12 anys) i Gemma Furriols, Zaida Avellaneda i Samuel Herranz en la categoria de 13 a 16 anys.

Al concurs de flors boscanes hi van participar 29 persones (12 adults i 17 infants). Les guanyadores de la categoria adulta van ser, per aquest ordre, Antònia Fernández, Núria i Maite i Conxita Roca. En la categoria infantil i juvenil els premis van ser per a Pere Salas (menors de 6 anys), Les mitanes (entre 6 i 9 anys) i Biel Ruiz (entre 10 i 12 anys).

A banda dels diferents concursos, l’Aplec també incloïa, com és habitual, diversos jocs infantils i de cucanya adreçats als més petits i organitzats per Colònies i Esplai Xiribec, i les actuacions de la colla de Ball de Bastons de Castellar, la colla de petits del Ball de Gitanes de Castellar, els gegants de Castellar i els Gegants del Pi.

Com a novetats, en aquesta edició de l’Aplec es va poder gaudir d’una actuació de la Capella de Música Santa Maria del Pi, que es va fer a l’interior de l’església, i la presentació del fons documental de la parròquia de Sant Esteve de Castellar trobat en el marc d’unes reformes a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi. Aquest darrera proposta va anar a càrrec dels arxivers de l’Arxiu d’Història de Castellar i de la Basílica del Pi.

L’organització d’enguany anava a càrrec de l’Ajuntament i comptava amb la col·laboració de Societat Castellarenca, Capella de Música de Santa Maria del Pi, Coral Sant Esteve, Arxiu d’Història de Castellar del Vallès, Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi de Barcelona, Ball de Bastons, Ball de Gitanes, Gegants de l’Esbart Teatral, Associació de Gegants del Pi, Escola Nocturna, Colònies i Esplai Xiribec, ADF i Deejays del Revés. Aquests darrers van posar el punt i final a la festa amb música chill-out, a partir de les 16.30 hores.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40