Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de les Nits d'Estiu 2015.
Imatge promocional de les Nits d'Estiu 2015.

Castellar gaudirà entre el 19 de juny i el 31 de juliol de 40 dies de propostes lúdiques i culturals

Dimarts 9 de juny de 2015

Més d’un centenar de propostes conformen l’agenda d’activitats lúdiques i culturals d’estiu de Castellar del Vallès que avui ha donat a conèixer l’Ajuntament. Entre el 19 de juny i el 31 de juliol, la vila gaudirà d’una quarantena de jornades amb multitud de propostes. D’aquestes, destaquen la programació de les Nits d’Estiu, impulsada per la Regidoria de Cultura amb la implicació de diverses entitats, la del Juliol Jove, proposada per la Regidoria de Joventut (Castellar Jove), i les revetlles de veïnats i altres activitats impulsades per entitats i diversos col·lectius.

Nits d’Estiu: concerts de cap de setmana

Com cada any, el plat fort de la programació de les Nits d’Estiu serà els sis concerts distribuïts en tres caps de setmana del mes de juliol. S’obrirà foc el divendres 3 de juliol amb el concert conjunt del cor de noies de la Coral Sant Esteve i la Coral Xiribec, que servirà per celebrar el 30è i 25è aniversari d’ambdues entitats, respectivament. L’endemà dissabte, 4 de juliol, serà el torn de la Gramophone Allstars Big Band, una formació que busca el punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans.

El següent cap de setmana s’ha programat l’actuació de la Schola Juvenil de Venezuela (divendres 10 de juliol), un grup coral format per joves d’entre 12 i 24 anys que serà a Castellar aprofitant la seva participació en el 50è Festival Internacional de Cant Coral que tindrà lloc a Barcelona del 6 al 12 de juliol. El dissabte, 11 de juliol, serà el torn de la Dreamweaver Allstars Big Band, una banda de country nord-americà formada al Vallès Occidental l’any 2013.

El tercer cap de setmana serà protagonitzat en primer lloc per Acústing, una banda de versions de The Police i Sting que el divendres 17 de juliol actuarà per segona vegada a Castellar després que ja ho fes per la Festa Major 2014. La darrera proposta, dissabte 18 de juliol, s’ha reservat a la cançó pop amb reminiscències indie i folk del grup lleidatà Renaldo & Clara.

Totes les actuacions tindran lloc als jardins del Palau Tolrà, a excepció de la que oferirà The Gramophone Allstars Big Band, que es farà a la plaça d’El Mirador. L’hora d’inici sí que serà la mateixa per a tots els concerts: les 21.30 h.

De dilluns a divendres: cada dia una proposta

A banda dels concerts de caps de setmana, les Nits d’Estiu comptaran amb propostes singularitzades per a cada dia de la setmana. Com a novetat, l’entitat SonaSwing Castellar oferirà els dilluns 6, 13 i 20 de juliol un curs obert de Lindy Hop i Jazzsteps, a la plaça de Catalunya, de 21.15 a 22.30 h.

D’altra banda, les nits dels dimarts 30 de juny i 7, 14, 21 i 28 de juliol Mi Tumbao Sabadell serà l’encarregat d’organitzar un curs de bachata i roda cubana adreçat a totes aquelles persones que vulguin aprendre o perfeccionar aquests balls. Les sessions tindran lloc de 20.30 a 22.00 h a la plaça de Catalunya.

El cinema protagonitzarà les nits de dimecres de la mà de l’entitat de cineclub. La programació del CCCV inclou les projeccions de quatre films: l’1 de juliol, Rastres de sàndal, pel·lícula guanyadora de la darrera edició dels premis Gaudí; el 8 de juliol, Nightcrawler, un thriller sobre el sensacionalisme informatiu a les televisions de Los Angeles; el 15 de juliol, Alma salvaje, que explica l’extraordinària aventura de Cheryl Strayed, una dona que emprèn en solitari una caminada de més de 1.600 quilòmetres; i finalment, el 22 de juliol, Philomena, una història basada en fets reals sobre una dona que recerca la veritat i la justícia 50 anys després d’haver hagut de donar el seu fill en adopció. Totes les pel·lícules es podran veure a les 21.30 hores, en versió original, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. 

Com és habitual, les Nits d’Estiu també destinaran un espai a les sardanes, que enguany es podran ballar els dijous 2, 9, 16 i 23 de juliol, de la mà de les cobles Jovenívola de Sabadell, Sant Jordi Ciutat de Barcelona, La Principal d’Amsterdam i Ciutat de Girona, respectivament. Totes les audicions, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC), tindran lloc a la plaça del Mercat a les 21.30 hores.

Una altra de les novetats de la programació arribarà els divendres 26 de juny, 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol, a la terrassa d’El Mirador, de 20 a 00 h. La plataforma de deejays locals Deejays del Revés proposa en aquest espai sis sessions de chill out en un ambient relaxat i amb servei de bar.

Juliol Jove

Una altra agenda estiuenca destacada que anirà de dilluns a dijous serà la que oferirà Castellar Jove. La Regidoria de Joventut oferirà del 6 al 30 de juliol una activitat oberta i gratuïta, sense necessitat d’inscripció prèvia, i distribuïda en quatre blocs temàtics.

Així, els dilluns al vespre les propostes titulades “Castellar express” inclouen una trobada d’iniciació al running, excursions al Puig de la Creu i a Castellar Vell i un torneig 3x3 de bàsquet.

Cada dimarts, a les 19 h, i sota el nom “Rotllo zen”, els jardins del Palau Tolrà acolliran una activitat proposada per La Sala de Ser, que aniran des de les diverses modalitats del ioga al chi kung o el tai-txi.

Els dimecres, a les 22 hores, es reservaran per a les “Nits temàtiques” a la terrassa d’El Mirador, que inclouen diverses activitats com són un maridatge de vins i formatges, tuppersex, la nit de la feminitat o una nit del riure.

Finalment, els vespres de dijous seran per a activitat de cos i ment. Sota el títol “En forma”, es podrà participar en diversos espais d’activitats de meditació musical, zumba, dansa del ventre i piloxing (combinació de pilates i boxa).

Revetlles de veïnats i altres activitats

L’agenda d’estiu es completa amb altres activitats proposades per entitats i diferents revetlles de veïnats. El tret de sortida serà el 19 de juny amb un concert del grup empordanès Flor Innata a Cal Gorina. Continuaran les activitats vinculades a la revetlla de Sant Joan, amb la Festa de Can Carner (del 21 al 24 de juny), l’arribada de la Flama del Canigó (23 de juny) o la festa de Sant Joan del Revés de la mà de Vilabarrakes (23 de juny).  El divendres 26 de juny els comerços de l’avinguda de Sant Esteve, entre els carrers de Barcelona i Roger de Llúria, sortiran al carrer per celebrar la tercera edició de l’Avinguda Shopping Night, mentre que el dissabte 27 de juny serà el dia de la Festa de l’Esbart Teatral, que enguany servirà per celebrar el segon aniversari de la secció de batucada Tucantam Drums.

El mes de juliol també estarà farcit de propostes: el 3 de juliol, projecció d’El Documental del Mes Los castores, a càrrec de Cal Gorina, L’Aula d’Extensió Universitària i el Club Cinema Castellar Vallès; el diumenge 5 de juliol l’Escuderia T3 organitzarà la Festa de Sant Cristòfor, que inclourà la 2a trobada de vehicles clàssics i de competició i la tradicional benedicció de vehicles; i els dies 11 i 12 de juliol serà el torn d’un festival a benefici de l’entitat Suport Castellar que ha organitzat Aires Rocieros Castellarencs; aquell mateix dia també hi haurà una Fira del Trasto i Mercat de 2a Mà.

D’altra banda, del 16 al 19 de juliol Ielou Comunicació organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament el 2n Corretapa. Aquesta edició comptarà novament amb la participació d’una trentena d’establiments de restauració d’àmbit local que oferiran durant aquests quatre dies la seva millor tapa amb beguda per només 2,50 euros.

Més activitats previstes per al mes de juliol són una festa country a la plaça d’El Mirador organitzada pels Amics del Ball de Saló (dissabte 18 de juliol), un concert de Tailors for Penguins a Cal Gorina (també dissabte 18 de juliol) i una sessió musical de Deejays del Revés al Parc de Colobrers (dissabte 25 de juliol).

Finalment, els diferents veïnats han preparat per al juliol diverses festes i revetlles, d’entre les quals cal remarcar les festes majors de Can Font i Ca n’Avellaneda (del 10 al 12 de juliol) i d'El Balcó de Sant Llorenç (del 17 al 19 de juliol) i la Revetlla del carrer Sant Jaume (del 24 al 26 de juliol). L’agenda d’estiu es clourà amb la Festa Major de Sant Feliu del Racó, que tindrà lloc del 28 al 31 d’agost. A tot això caldrà sumar l’oferta de balls de saló a la Sala Blava de l’Espai Tolrà organitzada per les associacions Amics del Ball de Saló, Pas de Ball i Tot Ballant.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40