Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

En total, s'asfaltaran uns 13.000 metres quadrats de carrers.
En total, s'asfaltaran uns 13.000 metres quadrats de carrers.

Castellar del Vallès invertirà aquest trimestre 776.000 euros en la millora de l’espai públic

Dimarts 13 de gener de 2015

Les intervencions inclouen una campanya d’asfaltats i pintura viària, la consolidació de camins i l’adequació d’àrees de jocs infantils

L’Ajuntament de Castellar del Vallès durà a terme aquest primer trimestre de l’any 2015 diverses actuacions de millora i manteniment de la via pública per valor de 776.000 euros.

Els treballs inclouen l’asfaltat de carrers, la cobertura d’escocells d’arbres amb paviment de cautxú i resina, la senyalització horitzontal de diversos carrers del nucli urbà i les urbanitzacions, i l’adequació i millora del paviment i dels tancaments de places del municipi. A més, a l’entorn natural, es consolidaran quatre camins forestals força transitats i es recuperarà la passera del riu Ripoll al Molí d’en Busquets.

1.120 escocells coberts amb cautxú

Fomento de Construcciones y Contratas SA va iniciar la setmana passada els treballs de cobriment amb paviment de cautxú i resina de 1.120 escocells d’arbres localitzats principalment a la zona de l’Eixample nou (entre el carrer de l’Arbreda i la ronda de Tolosa). Aquesta actuació, que s’allargarà fins a finals de març, forma part de la segona fase iniciada l’any passat a diversos carrers del nucli urbà i que ja va permetre cobrir 560 escocells més. Una vegada finalitzada aquesta intervenció, un 42% de l’arbrat viari dels carrers de la vila comptarà amb aquest nou paviment.

13.000 metres quadrats de nou asfalt

L’Ajuntament ha adjudicat recentment a l’empresa Artífex Infraestructures SL els treballs de pavimentació a diversos carrers de la vila. Els treballs s’iniciaran la darrera setmana de gener i tindran una durada aproximada de tres setmanes.

En aquest apartat, destaca la intervenció a l’eix principal de Sant Feliu del Racó i El Racó que conformen el Passeig del Setrill i els carrers del Montcau i Muronell. També s’intervindrà en algunes de les vies del nucli urbà com el carrer Major, de Josep Anselm Clavé o Jaume I, entre d’altres. En total, s’asfaltarà una superfície de 13.000 metres quadrats.

A continuació d’aquesta actuació, es duran a terme els treballs de pintura viària a diversos carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions. Aquests treballs, encara pendents d’adjudicació, permetran el repintat de passos de vianants i d’altra senyalització horitzontal. L’inici previst és a mitjan de febrer i es calcula que quedin enllestits a principis del mes de març.

Paviment de cautxú i nous tancaments a les àrees de jocs infantils

Una altra intervenció prevista és l’adequació de les àrees de joc infantil de 42 places del municipi. Està previst que entre mitjan febrer i mitjan abril es col·loqui paviment tou de cautxú a aquests espais. En una dotzena d’aquestes places també es renovaran les tanques de fusta malmeses. Concretament, es substituiran per uns tancaments realitzats amb pilones de plàstic reciclat que aporten una major seguretat i un menor manteniment.

Arranjament de camins i nova passera al Molí del Busquets

En l’àmbit de l’entorn natural, l’empresa Excavacions Duocastella SL iniciarà aquesta setmana els treballs de consolidació de punts crítics de camins forestals força transitats.

Un dels punts més remarcables on s’actuarà és el camí que parteix del carrer de Sant Miquel de Taudell, a Ca n’Avellaneda, donant així resposta a una petició veïnal de disposar de la sortida d’emergència de la urbanització totalment arranjada. També s’intervindrà al camí de Fonts Calents, un petit llogarret sense accés pavimentat, el qual es millorarà amb aquesta actuació, al tram inicial del camí de Can Mariner proper al tanatori i al camí del Raval de Dins de Sant Feliu del Racó. En tots els casos, s’adoptarà una solució de formigó per consolidar el paviment.

Els arranjaments tindran una durada aproximada de tres setmanes.

A més, properament també està previst col·locar una nova passera al tram del riu Ripoll situat a l’alçada de l’antic Molí d’en Busquets.

Pressupost i finançament

Aquest conjunt d’inversions, que sumen 776.000 euros, es finançarà en un 81,5% a través de diverses línies d’ajut de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a l’import restant, un 15,5% anirà a càrrec de l’empresa concessionària de neteja viària i recollida d’escombraries (correspon a l’actuació de cobriment dels escocells), mentre que el 3% s’inclou dins les subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat vehiculades a través del Consell Comarcal (corresponent a la passera del Molí d’en Busquets) .

 

Actuació

Pressupost

Finançament

 
 

Escocells arbres

120.000 €

100% Concessionària neteja i recollida d'escombraries

 

Asfaltats

275.000 €

100% Diputació de Barcelona

 

Pintura viària

70.000 €

100% Diputació de Barcelona

 

Jocs infantils

247.000 €

100% Diputació de Barcelona

 

Camins

40.000 €

100% Diputació de Barcelona

 

Passera Molí d'en Busquets

24.000 €

100% PUOSC (via Consell Comarcal)

 

TOTAL

776.000 €

   
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40