Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

"Sant Esteve de Castellar. Vista parcial". Imatge datada de començaments dels anys 30. Fotografia cedida per: Josep Vidal.
"Sant Esteve de Castellar. Vista parcial". Imatge datada de començament dels anys 30. Fotografia cedida per: Josep Vidal.

Crida ciutadana per recollir fotografies històriques de Castellar

Dimecres 25 de juny de 2014

L’editorial Efadós publicarà properament un llibre de la col·lecció L’Abans que recull la memòria històrica i gràfica de la vila  

L’editorial Efadós, amb el suport de la Regidoria de Cultura, l’Arxiu Municipal i l’Arxiu d’Història de Castellar, està elaborant un llibre de fotografies de la vila que s’editarà en 50 fascicles col·leccionables a partir de la tardor. Es tracta d’una publicació que du per títol L’Abans i que forma part d’una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats de diversos pobles de Catalunya i de les Balears.

El volum castellarenc de L’abans recollirà la memòria i la transformació històrica de la vila entre el final del segle XIX i la dècada dels 70 del segle XX. Al voltant d’un miler d’imatges il·lustraran les prop de 900 pàgines que formaran part d’aquest llibre. Segons ha anunciat l’editorial Efadós el primer fascicle apareixerà el dia 26 de setembre.

Els autors són un equip multidisciplinar format per l’economista i sociòleg Daniel Baldrís, l’arquitecte tècnic Jordi Domingo, els historiadors Llorenç Genescà, Gemma Perich i Ester Planas i l’arxiver de l’Arxiu d’Història de Castellar, Roger Rocavert.

En aquests moments, s’està realitzant la tasca de cerca d’imatges de particulars i d’entitats que permetrà mostrar la vida quotidiana del municipi en qualsevol vessant: urbanístic, associatiu, esportiu, industrial, agrícola, comercial, educatiu, festiu, familiar...

Per això, els responsables de la publicació cerquen ciutadans i ciutadanes que vulguin col·laborar en el projecte, cedint temporalment fotografies de qualsevol mida per digitalitzar-les amb un equip tècnic professional. Els originals seran retornats amb la màxima brevetat.

Per prestar qualsevol fotografia o aportar informació dels temes esmentats, podeu adreçar-vos a:

Daniel Baldrís

Tel. 661791684

danibaldrisv@gmail.com

Més informació:

Editorial Efadós

Tel. 936731212

www.efados.cat

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40