Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'Aplec de Castellar Vell 2014
Imatge de l'Aplec de Castellar Vell 2014

Una trentena de paelles van participar diumenge al concurs d’arrossaires de la 36a edició de l’Aplec de Castellar

Dilluns 19 de maig de 2014

Prop de 2.000 persones van gaudir ahir diumenge, 18 de maig, a l’esplanada de Castellar Vell, d’alguna de les activitats de l’Aplec de Castellar, una festa que s’organitza cada any al voltant de l’antiga església parroquial de Sant Esteve i que aquest 2014 arribava a la 36a edició.

En total, van ser una trentena les paelles que van participar a la principal atracció de la festa, el concurs d’arrossaires de l’Aplec de Castellar Vell, que se celebrava enguany per 34a vegada i que va comptar amb uns 750 comensals. En la categoria de paelles petites (fins a 30 persones), la més nombrosa en participació ja que va comptar amb 20 grups, els tres primers premis van ser, respectivament, per a les de Juli Gutiérrez, “Els Marxosos” i l’escola Emili Carles-Tolrà. “La paella de l’Òscar”, “la Colla del Montseny” i “No ens fa por el temps” van ser les guanyadores a la categoria de paelles mitjanes (de 30 a 75 persones), mentre que en la categoria de paelles grans (més de 75 persones), es van premiar les dues úniques participants, “Arròs Gloriós”, que va rebre el primer premi, i la paella de Convergència.

Pel que fa a la categoria de joves, també van ser premiades les tres colles participants: Ball de Gitanes, “El local del mig” i “El corral”, respectivament. Tots els grups premiats van rebre uns obsequis de vidre pintats per Nualart Artesania.

Les activitats de l’Aplec van començar a les 8.45 hores amb el concurs d’ocellaires de la Societat Castellarenca. A continuació es va donar el tret de sortida als concursos de dibuixos a llapis i de flors boscanes. El primer, que va comptar amb un total de 67 participants (23 en la categoria de menors de 6 anys, 34 en la de 7 a 11 anys, i 10 en la de majors de 12 anys), es va resoldre amb premis per a Ivette Ortuño, Bruna Povedano, Ainara Moran i Norah Ballester (menors de 6 anys), Estel Capdevila, Diane Aguilar i Aida Cardona (de 7 a 11 anys) i Zaida Avellaneda, Oriol Garcia, Laia Bella i Meritxell Garcia (majors de 12 anys). Tots ells es van endur a casa un paquet amb diferents estris de dibuix.

Pel que fa als premis del concurs de flors boscanes, les guanyadores de la primera categoria van ser, per aquest ordre, Antònia, Rosa Lladós i Maria Tantinyà. La guanyadora del primer premi va rebre un paquet enològic. En la categoria infantil i juvenil els premis van ser per a Francesc Clapés (menors de 7 anys), el grup format per Pol, Arnau, David i Carla (entre 7 i 9 anys), i també Carlos Torres (de 9 a 12 anys) i Nico Fernández (més de 12 anys), que van rebre com a premi estris escolars.

A banda dels diferents concursos, l’Aplec, organitzat enguany per l’Ajuntament i la Comissió Aplec de Castellar Vell (Ball de Bastons, Ball de Gitanes, Esbart Teatral de Castellar, Escola Nocturna, Colònies i Esplai Xiribec, Serna i Societat Castellarenca), amb la col·laboració de la Comissió de Festes, també incloïa diversos jocs infantils i de cucanya adreçats als més petits i organitzats per Colònies i Esplai Xiribec, i les actuacions de la colla de Ball de Bastons de Castellar i Esplugues, les colles de Ball de Gitanes de Castellar i de Martorelles i els gegants de l’Esbart Teatral de Castellar El Sol i la Lluna. També van ser presents per primera vegada en aquesta cita anual els Castellers de Castellar Capgirats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40