Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'edició de 2013 de l'Aplec de Castellar Vell
Imatge de l'edició de 2013 de l'Aplec de Castellar Vell

La 36a edició del tradicional Aplec de Castellar se celebrarà diumenge, 18 de maig

Dimecres 14 de maig de 2014

El Concurs d’arrossaires que se celebra cada any amb motiu de l’Aplec tornarà a omplir de paelles l’esplanada de Castellar Vell el proper diumenge, dia 18 de maig, en el que serà la 36a edició d’aquesta festa.

L’Aplec començarà, com és habitual, amb el concurs d’ocellaires, que s’iniciarà a les 8.45 hores. El final d’aquest concurs, a les 10.45 hores, coincidirà amb l’inici dels concursos de flors boscanes i de dibuixos a llapis, a més dels jocs infantils i de cucanya a càrrec de Colònies i Esplai Xiribec. Les activitats matinals continuaran a les 11.30 hores amb les actuacions de les colles de Ball de Bastons de Castellar i d’Esplugues i les colles de Ball de Gitanes de Castellar i de Martorelles. A més, hi seran presents els Gegants de Castellar i, com a novetat, enguany també hi actuaran els Castellers de Castellar Capgirats.

El lliurament de premis dels concursos de dibuix i de flors boscanes, a les 13 hores, coincidirà amb l’inici del 34è Concurs d’arrossaires, que comptarà amb les quatre categories habituals: palles petites (fins a 30 persones), mitjanes (de 30 a 75 persones), grans (més de 75 persones) i joves, en què els participants han de tenir 30 anys com a màxim. El cap de colla de cada paella inscrita rebrà un val per un feix de llenya i un altre per una garrafa d'aigua. Cal recordar que el veredicte del concurs d’arrossaires es donarà a les 16 hores.

Les inscripcions anticipades per participar al Concurs d’arrossaires de l’Aplec són obertes fins divendres dia 16 de maig a Queviures Mañosa (c. de Sant Llorenç), Queviures El Castell (av. Sant Esteve) i a Tenda de Fotos CM62 (c. Major). El mateix dia de l’Aplec, fins a les 12 hores, també es podran fer inscripcions al concurs d’arrossaires al costat del mur i l’olivera que hi ha davant la porta de l’església de Castellar Vell.

Cal tenir en compte que l’accés en cotxe a l’esplanada de Castellar Vell per descarregar materials només està permès de 7 a 9 del matí. A partir d’aquesta hora, la circulació de vehicles quedarà restringida. D’altra banda, és important destacar que al Concurs d’arrossaires s’hi pot participar amb foc a butà o amb foc a terra, gràcies a un permís excepcional de la Generalitat condicionat a unes mesures extraordinàries de prevenció.

Per accedir a Castellar Vell podeu seguir l’itinerari de natura que passa per Ca n’Oliver, el Castell i Castellar Vell, editat pel Centre Excursionista de Castellar, i que està senyalitzat amb punts blaus.

L’Ajuntament de la vila i la Comissió Aplec de Castellar Vell (Ball de Bastons, Ball de Gitanes, Esbart Teatral de Castellar, Escola Nocturna, Colònies i Esplai Xiribec, Serna i Societat Castellarenca), amb la col·laboració de la Comissió de Festes, organitzen cada tercer diumenge de maig aquesta festivitat que aplega més de 2.000 persones cada any.

Podeu consultar tota la informació sobre el 36è Aplec de Castellar Vell a l'enllaç que apareix a la part superior d'aquesta mateixa pàgina.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40