Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Activitat country en què es van recollir 2.800 joguines solidàries
Activitat country en què es van recollir 2.800 joguines solidàries

Castellar viu un cap de setmana prenadalenc amb la Fira de St. Esteve i diverses activitats solidàries i culturals

Dilluns 3 de desembre de 2012

Castellar del Vallès ha viscut aquest cap de setmana una intensa activitat prenadalenca amb motiu de la Fira de Sant Esteve del carrer de Sala Boadella, la inauguració dels pessebres de la capella de Montserrat i la festa country solidària organitzada pels Amics del Ball de Saló i que duia per títol “Per Nadal, cap nen sense joguina”.

La primera edició de la Fira de Sant Esteve, hereva de l’antiga Fira de Nadal, va aplegar una trentena d’establiments i comerços que van oferir els seus productes a la ciutadania el dissabte 1, i el diumenge, 2 de desembre entre les 10 i les 20 hores. Així, entre d’altres, el veïnat de Castellar va poder trobar a la fira articles com ara peces de ceràmica, regals artesanals, plantes, tions, productes relacionats amb la fotografia, llibres, sabates, productes esportius o bijuteria.

La regidora de Promoció de la Vila, Pepa Martínez, afirma que “el balanç d’aquesta primera edició és molt positiu per la bona acollida de públic que ha tingut malgrat el fred”, especialment “al llarg de tot el dissabte i durant el diumenge al matí”. La regidora ha agraït a tots els establiments i entitats la seva participació en una fira, “que esperem que es consolidi al municipi com a referent el primer o el segon cap de setmana del mes de desembre”, ha afegit.

Primers actes de La Marató de TV3 a Castellar

A més de la venda de productes, la Fira de Sant Esteve va incloure també diverses activitats programades en favor de La Marató de TV3 que se celebra enguany el 16 de desembre per aconseguir recursos per a la investigació del càncer. Així, al llarg del cap de setmana, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i els Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès, juntament amb la botiga Stop, van organitzar un tió solidari que va comptar amb la participació de prop de 300 infants. També es van destinar a la Marató, les recaptacions de les torrades solidàries de l’Àrea d’Esplai de les Arenes i de les passejades amb poni ofertes per l’Escola d’Equitació Font d’en Fargues, que van tenir lloc dissabte.

Activitats del Consorci de Residus

Al llarg del darrer cap de setmana, el Consorci de Residus del Vallès Occidental també va organitzar diverses activitats incloses en la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus i la proximitat de les festes de Nadal.

Dissabte al matí, la plaça del Mercat va acollir “L’Aventura dels residus”, una proposta de jocs d’habilitat relacionats amb aquesta temàtica que va aplegar unes 300 persones, mentre que diumenge al matí, unes 100 persones van poder gaudir de l’espectacle de carrer titulat “La ruleta de les impropis”. Els participants que encertaven a quin contenidor havien de llençar els residus que figuraven a les diferents caselles de la ruleta van rebre un obsequi ambiental.

La darrera de les activitats destacades de la Fira de Sant Esteve va tenir lloc diumenge a la tarda, amb una xocolatada organitzada per la pastisseria Andreví. En total es van distribuir unes 230 racions de xocolata desfeta i coca.

Els Amics del Ball de Saló recullen 2.800 joguines solidàries en el marc d’una festa country

D’altra banda, Els Amics del Ball de Saló van recollir ahir diumenge un total de 2.800 joguines amb motiu de la trobada que cada any impulsa arreu de Catalunya l’entitat Country sense Fronteres. L’acte, que va tenir lloc a la Sala Blava de l’Espai Tolrà de 10 a 13.30 hores, va aplegar unes 700 persones d’arreu de Catalunya, que per accedir a l’actuació en directe havien de lliurar una joguina nova i no bèl·lica. Dels joguets recollits, 450 unitats es destinaran a la Taula d’Inclusió Social que les repartirà entre infants de famílies de Castellar. La resta, unes 2.350 joguines es distribuiran a famílies d’arreu del país a través de Creu Roja.

D’altra banda, el Consorci de Residus del Vallès Occidental va organitzar ahir diumenge al matí una recollida de joguines usades i en bon estat a la plaça del Mercat. En total es van aportar prop d’un centenar de joguets, alguns per estrenar, entre contes, puzles, jocs de construcció i de taula, pilotes, vehicles i  ninots de peluix.  La quantitat recollida també es repartirà entre les persones més necessitades de Castellar a través de la Comissió per a la Inclusió Social del Consell Sociosanitari de la vila.

Inauguració de pessebres

Una altra de les activitats destacades d’aquest cap de setmana va ser la inauguració de la 62a Exposició de Pessebres de la Capella de Montserrat. L’acte d’obertura va tenir lloc el dissabte 1 de desembre, i va comptar amb l’assistència del president de l’entitat pessebrista, Enric Benavent i de la regidora de Cultura, Pepa Martínez, a més d’Albert Antonell i Joan M. Garsot, dos pessebristes castellarencs que la setmana passada van rebre la distinció de Mestre Artesà de mans de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició estarà oberta fins al 6 de gener, tots els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 h i de 17 a 20 h (passat Reis, només obrirà els diumenges). Entre la diada de Reis i el 3 de febrer, la mostra es podrà visitar els diumenges, en el mateix horari.

L’exposició d’aquest Nadal del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès està dedicada als jocs tradicionals. Tots els pessebres que es poden veure incorporen alguna figura que juga enmig de l’escena bíblica del relat del Naixement. La visita a l’exposició, per tant, convidarà a recordar els jocs tradicionals. A la sala del primer pis també s’hi ha instal·lat l’exposició “Joguines d’abans” on, gràcies a la col·laboració de diverses persones del poble que han cedit les seves joguines, es poden admirar una setantena de joguines que van des de 1890 fins als anys seixanta. Per a més informació, podeu consultar www.pessebrescastellar.com 

 

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40