Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fragment de la portada de l'11è número de la revista B-124
Fragment de la portada de l'11è número de la revista B-124

La revista de l’ensenyament de Castellar i Sant Llorenç dedica a les entitats culturals el seu 11è número

Dilluns 23 d'abril de 2012

El número 11 de la revista B-124, una publicació gratuïta que cada any elaboren els alumnes de l’escola Josep Gras de Sant Llorenç Savall i els alumnes de primària, secundària i de l’Escola d’Adults de Castellar, va aparèixer el passat divendres, 20 d’abril, encartat amb el setmanari L’Actual.

En aquesta ocasió, la revista de l’ensenyament de Castellar i Sant Llorenç, coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental VIII, i amb el suport de l’Ajuntament de Castellar, està dedicada a les entitats culturals. Un article en què l’Escola d’Adults reflexiona sobre el significat del concepte “cultura” obre aquesta revista de 16 pàgines que s’ha repartit també als diferents centres educatius.

Els alumnes de 3r de primària de l’Escola El Sol i la Lluna han dedicat un article als Amics de Sant Antoni Abat i als Tres Tombs. Els alumnes de 6è de l’escola Mestre Pla fa una explicació sobre la tasca que desenvolupen les entitats de cant coral del municipi: les corals Sant Josep, Sant Josep i Coral Sant Esteve. Per la seva banda, els nois i noies de 4t de primària de l’escola FEDAC La Immaculada han optat per parlar del Ball de Plaça, mentre que els alumnes de 5è de primària de l’escola Bonavista ho han fet del Ball de Bastons.

Per la seva banda, els nois i noies de 4t B de primària de l’escola Joan Blanquer s’han endinsat en el món dels diorames de la mà del Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat. Colònies i Esplai Xiribec és una altra de les entitats culturals de la vila que la ciutadania pot conèixer més si llegeix la revista B-124, ja que els alumnes de 5è de primària de l’Escola El Casal han entrevistat el seu responsable, Gener Martí. D’altra banda, els nois i noies de 5è de primària de l’Escola Josep Gras de Sant Llorenç Savall han dedicat un article als gegants d’aquest municipi, a més d’una entrevista al president i cap de colla de la Quadrilla de Joan Muntada.

A través de la revista també es poden conèixer més detalls de l’Esbart Teatral de Castellar, gràcies a l’article que hi ha publicat els alumnes de 1r i 2n de primària de l’escola Emili Carles-Tolrà. A més, els alumnes de 1r de primària de l’escola Sant Esteve han dedicat un article als gegants de Castellar i de la pròpia escola.

Pel que fa als articles dels alumnes de secundària, dos alumnes de 4t d’ESO de l’INS Castellar han entrevistat Joan Martínez Coll, cantant, actor i professor del centre. La participació a la revista per part de l’INS Puig de la Creu ve de la mà de tres alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, que han entrevistat el professor de llengua i literatura catalana Josep Ramon Recordà, editor de la revista cultural Artilletres, desapareguda recentment després de 25 anys de vida.

La B-124 és una revista amb enfocament pedagògic, on any rere any es tracten temes relacionats amb la història i l’entorn de Castellar i Sant Llorenç Savall. Precisament d’aquí prové el títol de la revista, inspirat en la carretera que enllaça les dues poblacions, la B-124.

El darrer número de la revista es pot consultar també en format pdf, des de la pàgina web del setmanari i també a la pàgina web municipal.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40