Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El nou consistori 2011-2015
El nou consistori 2011-2015

Ignasi Giménez repeteix com a alcalde de Castellar en un consistori àmpliament renovat

Dissabte 11 de juny de 2011

Ignasi Giménez (PSC) ha estat reelegit alcalde de Castellar del Vallès, segons s’ha decidit aquest matí en l’acte de constitució del Ple municipal 2011-2015, que s’ha celebrat a partir de les 12 del migdia als Jardins del Palau Tolrà. L’acte ha suposat la renovació de 14 dels 21 regidors municipals, després dels resultats de les eleccions municipals del passat 22 de maig que van donar la majoria absoluta al Partit dels Socialistes de Catalunya.

Giménez ha estat proclamat alcalde amb el suport de 13 vots davant d’uns Jardins plens de ciutadans i ciutadanes que han assistit al Ple de constitució del nou Ajuntament. La resta de votacions han estat per a Josep Carreras (CiU), que ha obtingut 4 vots, i Elisenda Alamany (L’Altraveu) i Antonio Carpio (PP), que han obtingut 2 vots cadascun.

En el seu discurs, Giménez ha recordat que la que avui comença és la novena legislatura dels Ajuntaments democràtics, una legislatura, segons ha anunciat, “que no serà plàcida ni senzilla perquè s’emmarca en uns temps difícils de canvis socials i econòmics”. En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que “haurem d’aplicar un règim pressupostari estricte, disciplinat i auster per fer disminuir l’endeutament acumulat”, i ha anunciat que “el primer dels sacrificis que s’hauran de fer passa per rebaixar un 10% el sou de tots els regidors d’aquesta corporació”.

Entre els aspectes destacats de la nova legislatura, Giménez ha explicat que l’educació, els serveis socials, la promoció econòmica i l’ocupació seran els àmbits a prioritzar, amb l’objectiu “d’atenuar els efectes de la crisi econòmica”. També ha destacat que, en els temps que vénen, “caldrà aprofitar encara més la xarxa d’equipaments que tenim, fer més eficients i racionals els serveis públics, treure més rendiment i profit als recursos municipals, i buscar fórmules de col·laboració amb els Ajuntaments veïns”. “El treball, l’autoexigència i l’esforç seran les receptes a aplicar”, ha afegit Giménez, “sense renunciar a cap dels valors que ens defineixen, com són la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i el progrés econòmic”.

L’alcalde també ha avançat que el treball de la propera legislatura anirà dirigit, entre d’altres temes destacats, “a aprovar un nou ordenament urbanístic per a la vila, basat en el creixement sostenible, l’accés a l’habitatge, la reserva de sòl per a equipaments i la preservació de l’entorn natural”. A més, ha parlat d’alguns altres objectius, com “la solució a la manca de places de secundària o la millora de la  mobilitat que tenim a Castellar”. Finalment, Giménez ha insistit en què la proximitat a la ciutadania “continuarà sent un element fonamental d’aquest govern, que ofereix mà estesa, diàleg i recerca de consens a la resta de forces polítiques, socials i econòmiques”.  

Els tres portaveus dels altres grups municipals que han obtingut representació al Ple també han ofert un discurs durant l’acte celebrat aquest matí. Així, el portaveu de Convergència i Unió, Josep Carreras, s’ha mostrat “entusiasmat, il·lusionat, i disposat a treballar per Castellar, duent a terme una tasca noble, constructiva i dialogant, i treballant amb responsabilitat”. Carreras, que ja va ser regidor municipal durant la 3a i 4a legislatura dels Ajuntaments democràtics, ha anunciat que “CiU tindrà com a full de ruta el seu programa”, i ha avançat que el seu grup estarà sempre obert a la ciutadania i que “ens mostrarem disposats a sumar quan toqui”. Per finalitzar el seu discurs, Carreras ha donat l’enhorabona al PSC pels resultats obtinguts a les eleccions municipals i ha desitjat “encerts en la responsabilitat de governar que tenen”.

Per part de l’Altraveu, han intervingut els dos regidors electes: Elisenda Alamany i Xavier Bella. Alamany ha explicat que l’increment de suport obtingut a les eleccions “ens permet mirar el futur amb optimisme, il·lusió i esperança”. També ha destacat que “L’Altraveu treballarà per millorar la democràcia des de l’Ajuntament, construint  municipi amb un programa fet per governar”, i ha apuntat que “és necessari establir mecanismes perquè l’Ajuntament sigui la casa de tots els castellarencs”. L’Altraveu, ha dit, “es basa en un model que no creï desigualtats socials, on els ciutadans puguin participar”. Per la seva banda, Xavier Bella ha destacat la necessitat de “transparència en la gestió i d’impulsar la participació”, i ha acabat avançant que des de L’Altraveu “farem una oposició constructiva i ferma”.

El portaveu del Partit Popular, Antonio Carpio, ha anunciat que “des del PP no volem dificultar l’acció de govern, per això farem una oposició intel·ligent i raonable”. Carpio ha afegit que “serem contundents quan sigui necessari, però també farem propostes concretes en benefici del poble”. Entre els temes que ha destacat, el portaveu del PP ha volgut deixar clar que “vetllarem per un govern transparent, auster, solidari, que doni confiança i que sigui dialogant, del poble i per al poble”, i ha acabat el seu discurs desitjant sort a tots els regidors i demanant a l’alcalde “que no governi en soledat, que tots els regidors puguin dir la seva ja que cadascun representa una part dels castellarencs”.

L’acte ha començat amb la constitució de la mesa d’edat, amb el regidor Josep Carreras (CiU) com el membre amb més edat i Víctor Cuervo (PSC) com el més jove.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40