Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Participants al PQPI 2010-2011, acompanyats de l'alcalde i els regidors de Promoció Econòmica i Educació
Participants al PQPI 2010-2011, acompanyats de l'alcalde i els regidors de Promoció Econòmica i Educació

El Programa de Qualificació Professional (PQPI) comença el curs a la nova seu del taller del metall

Dijous 28 d'octubre de 2010

Aquesta setmana ha començat el curs 2010-2011 del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar de fabricació mecànica i d’ajust i soldadura. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Creus, i la regidora d’Educació, Antònia Pérez, han visitat avui els 16 alumnes participants del curs, que enguany estrena la nova seu del taller del metall situada al Pla de la Bruguera.
 
El PQPI és coordinat conjuntament per les regidories d’Ocupació, Educació i Benestar Social i s’adreça a joves de 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu és proporcionar-los formació bàsica i professional que permeti una inserció social i laboral satisfactòria, així com la seva continuïtat formativa. Així, es pretén donar als alumnes eines per a la professionalització en un sector específic com és la soldadura i el metall, i al mateix temps es donen altres continguts transversals.

Aquesta és la tercera edició del PQPI, un programa homologat pel Departament d’Educació i que ha estat subvencionat amb 62.000 euros pel Servei d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya (SOC). El curs, que va començar el 25 d’octubre i finalitzarà el 29 de juny, compta amb la participació de dos docents. Té una durada de 899 hores, repartides en 699 hores de formació teòrica i 200 hores de pràctiques en diferents empreses de Castellar i rodalia.

Si aproven el PQPI, els alumnes que participen d’aquesta iniciativa poden continuar la seva formació per diversos camins. En aquest sentit, poden accedir a estudiar un cicle de grau mig. També poden realitzar altres cursos de formació ocupacional o estudiar a l’Escola d’Adults amb l’objectiu de treure’s el certificat de l’ESO. En anteriors edicions, alguns alumnes han pogut inserir-se al mercat laboral a partir de les tasques desenvolupades a les empreses de pràctiques.

Nou taller del metall


El nou taller del metall es troba situat en una nau de 500 metres quadrats que s’ha construït al polígon industrial del Pla de la Bruguera. L’espai disposa de tots els mitjans necessaris per a la realització de cursos de soldadura i mecànica industrial. En aquest sentit, s’hi ha traslladat la maquinària que hi havia a la nau del carrer de La Noguera. La nova nau compta també amb uns vestidors, una aula de formació i un local annex.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40