Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La de 2010 ha estat la campanya més exitosa fins al moment, amb la identificació de 132 animals domèstics
La de 2010 ha estat la campanya més exitosa fins al moment, amb la identificació de 132 animals domèstics

La campanya "Posa’m el xip" es tanca aquest 2010 amb la identificació de 132 animals domèstics

Dijous 21 d'octubre de 2010

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha tancat aquests dies la campanya per fomentar el xipatge d’animals de companyia que ha tingut lloc entre els mesos de maig i setembre. Durant aquest temps, les clíniques veterinàries de la vila (Bitxos Veterinària, Clínica Veterinària Esther i Clínica Veterinària Novavet) han col·locat el xip a un total de 132 mascotes, i han proporcionat als propietaris informació complementària sobre la tinença responsable d’animals.

El consistori, amb la col·laboració de les clíniques veterinàries de la vila, ha ofert els últims mesos unes bonificacions sobre el cost d’identificació dels animals, amb l’objectiu de promoure la participació. Així, a l’hora de xipar els animals, els propietaris han pogut obtenir un descompte de 15 euros sobre els 50 euros que costa posar el xip a un animal en cas de no utilitzar el descompte. Cal recordar, d’altra banda, que el tràmit municipal de censar un animal domèstic és totalment gratuït.

La campanya, que porta per títol Posa’m el xip, identifica’m i censa’m, s’emmarca dins les propostes del Programa Municipal de Salut al voltant dels animals domèstics. Aquest 2010 ha estat el vuitè any consecutiu en què s’ha dut a terme, amb l’objectiu últim de possibilitar la identificació de les mascotes en cas de pèrdua o abandonament, a més d’incentivar els propietaris d’animals de companyia a complir la Llei de Protecció d’Animals, que assenyala l’obligatorietat de tenir els animals de companyia identificats i censats. Enguany, el resultat de la campanya ha estat el més positiu dels darrers anys, tenint en compte que el 2009 van ser 119 els animals identificats.

D’altra banda, la campanya de la Policia Local sobre el grau de compliment de l’ordenança municipal d’animals domèstics realitzada al juliol també ha contribuït als resultats finals obtinguts.

A 1 de gener de 2010, Castellar del Vallès comptava amb 2.814 animals domèstics, 192 més que al gener de 2009. D’aquests, 2.649 són gossos, 190 són gats i 2 són fures. Del total, el 66,95% (1.884 animals) portaven algun tipus d’identificació.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40