Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La signatura dels contractes s'ha dut a terme amb la presència de l'alcalde, Ignasi Giménez
La signatura dels contractes s'ha dut a terme amb la presència de l'alcalde, Ignasi Giménez

ADIGSA lliura les claus de dos habitatges públics de lloguer a les entitats ADIPS i Suport Castellar

Dimarts 29 de juny de 2010

La iniciativa forma part d’un projecte pilot d’habitatges amb serveis comuns adreçat a persones amb discapacitat del municipi

L’empresa pública ADIGSA ha lliurat avui les claus a les entitats ADIPS i Suport Castellar de dos habitatges de promoció pública a un preu de lloguer assequible situats a l’àrea residencial del Pla de la Bruguera. L’arrendament d’aquests pisos farà possible el desenvolupament d’un projecte pilot d’habitatges amb serveis comuns adreçats a persones amb discapacitat del municipi.

La iniciativa ha estat impulsada per la Regidoria de Benestar Social i les associacions ADIPS i Suport Castellar, adreçades a persones amb discapacitat psíquica i malaltia mental, respectivament. Així mateix ha comptat amb el suport de l’Oficina Local d’Habitatge, que ha realitzat la mediació per fer possible la cessió d’aquests dos pisos.

L’objectiu és afavorir l’accés a l’habitatge de persones que no disposen de totes les capacitats econòmiques, de salut i d’autonomia. Així, els pisos seran ocupats per persones amb capacitat i autonomia suficient per organitzar les activitats de la vida diària però que, a causa de la seva disminució, necessiten del suport tècnic, personal i comunitari de les dues entitats i del seguiment dels serveis socials municipals.

L’habitatge cedit a l’associació ADIPS està situat a la promoció pública del carrer de Tarragona, 35, disposa de dues habitacions i una superfície de 49 metres quadrats. L’altre habitatge, adreçat a l’entitat Suport Castellar, està situat a la promoció pública del carrer de Finlàndia, 17-19, també té dues habitacions i compta amb una superfície de 55 metres quadrats. En ambdós casos, el lloguer dels pisos s’ha establert per a un període de cinc anys, amb possibilitat de renovació.

Avui dimarts, representants de l’Ajuntament han visitat els dos habitatges, acompanyats de la Gestora de Proximitat d’ADIGSA, Elena Mata, la vicepresidenta d’ADIPS, Assumpció Gallego, i la presidenta de Suport Castellar, Trini Pérez, a més d’altres representants d’ambdues entitats. Posteriorment, s’han desplaçat a l’Ajuntament per signar els contractes de lloguer en un acte que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez.

El projecte pilot d’habitatges amb serveis comuns adreçats a persones amb discapacitat del municipi compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, que ha col·laborat amb un donatiu de 7.500 euros destinats a la compra de mobiliari d’ambdós pisos.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40