Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El servei d’assessorament jurídic ha atès 108 usuàries durant l’any 2009
El servei d’assessorament jurídic ha atès 108 usuàries durant l’any 2009

El servei d’assessorament jurídic atén 108 usuàries durant l’any 2009

Dimarts 16 de març de 2010

La demanda d’aquest servei, que es du a terme a Castellar des de 1999, s’ha incrementat en els últims anys

El servei d’assessorament jurídic que ofereix l’Ajuntament de Castellar del Vallès, a través del servei d’atenció a la dona, va atendre el passat 2009 un total de 108 persones. Aquest servei, que s’adreça exclusivament al col•lectiu femení, es porta a terme durant dos dilluns al mes, de 15 a 18 hores, prèvia reserva de cita, a les dependències de Serveis Socials (c. Portugal), quan una advocada de l’Associació “Dona i drets” atén de manera gratuïta les consultes de les dones.

La temàtiques més habituals de les consultes plantejades per les dones que fan ús del servei d’assessorament jurídic tenen a veure amb aspectes relatius al dret de família (un 58%), tant pel que fa a qüestions relatives a separacions i divorcis com a temes de guàrdia i custòdia dels fills, entre d’altres. A continuació, els aspectes més demandats sobres les persones usuàries del servei, són temes relatius a deutes i impagaments (12%), temes de dret civil (12%), temes de dret laboral i seguretat social (9%), temes de dreta penal (8%) i temàtiques relatives a l’estrangeria (1%).

En relació a demandes d’anys anteriors, aquest 2009 han augmentat les relatives a temes de deutes i impagaments, un aspecte que s’atribueix a la crisi econòmica actual.

El servei d’assessorament jurídic, que és utilitzat especialment per dones d’entre 30 i 49 anys, es va posar en marxa el 1999 després de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Oficina Tècnica del Pla d’Igualtat per la Dona de la Diputació de Barcelona.

Per accedir al servei, només cal demanar cita prèvia a la Regidoria de Benestar Social, trucant al telèfon 93 714 40 40.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40