Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'acte de cloenda de la UEC
Imatge de l'acte de cloenda de la UEC

La Unitat d’Escolarització Compartida de Castellar celebra la cloenda del curs 2008-2009

Dijous 25 de juny de 2009

La Unitat d’Escolarització Compartida de Castellar (UEC) va celebrar la tarda del passat dilluns, 22 de juny, la cloenda del curs 2008-2009, en un acte que va tenir lloc a l’IES Castellar.

Tots els alumnes que han participat de la UEC van assistir a l’acte, juntament amb les  seves famílies, el personal docent i els directors i caps d’estudi dels tres centres de secundària del municipi. A més, hi van assistir l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, la regidora d’Educació, Antònia Pérez, i el personal de la regidoria d’Educació, acompanyats l’inspector de zona del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Joan Salomon.

L’acte de cloenda va servir per fer un reconeixement a la tasca formativa que s’ha fet amb aquests alumnes, així com també per valorar positivament el tracte i la coordinació amb les famílies. A més, es va fer balanç del curs 2008-2009, i de la orientació rebuda pels nois, encoratjant les famílies a continuar amb aquesta orientació per tal que no es perdi al llarg de l’estiu. En finalitzar l’acte els joves van rebre una orla commemorativa del curs, així com un casc de peó signat pels professionals implicats i un conte amb caricatures de tots els nois, il·lustrat per un dels alumnes.

El projecte de la Unitat d’Escolarització Compartida s’adreça a alumnes de 15 anys matriculats als centres de secundària del municipi que, a criteri dels tutors, professionals de l’EAP de cada centre i la regidoria de Serveis Socials, es considera que és òptim utilitzar aquest servei perquè l’alumne obtingui una habilitat social, rebi suport personal i pugui cercar alternatives al món acadèmic.

Tot i això, els alumnes continuen tenint el seu IES com a centre de referència, i no se’n desvincula mai. És en  el centre de secundària on estudia matèries bàsiques com tecnologia i educació física, mentre que l’Ajuntament complementa aquest servei oferint un expert professional i una tutora que s’encarrega de fer el seguiment diari dels joves. A través d’aquests professionals, els alumnes reben coneixements de caire laboral mitjançant una programació d’habilitats socials i un tast d’alguns oficis, de manera que es valora i es consensuen tallers per treballar cada trimestre.

Enguany han estat set els joves que han après diversos oficis, practicant en obres que quedaran en l’espai d’ús públic de la vila, com el camí escolar del CEIP Emili Carles Tolrà, la remodelació d’una aula de l’Escola d’Adults (amb tasques de pintura, d’instal·lació elèctrica i de col·locació de pladur), o l’arranjament del jardins de l’Escola de Música, entre d’altres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40